Τρίτη 3 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κυκλοφορεί το έκτο τεύχος του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο»

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος κυκλοφορίας του

Τον έναν χρόνο κυκλοφορίας του γιορτάζει το «Κόκκινο Αερόστατο», το περιοδικό που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας και έχει κερδίσει τον θαυμασμό μικρών και μεγάλων. Αυτήν την περίοδο κυκλοφορεί από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ το έκτο τεύχος του περιοδικού, που σπεύδουν να το προμηθευτούν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην παιδική κατασκήνωση που θα λειτουργήσει στο 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στον Αλισσό. Εξάλλου, και στα περιεχόμενα του περιοδικού θα βρουν σχετικές σελίδες για το Διήμερο και την κατασκήνωση.

Ακόμα, στην πλούσια ύλη του έκτου τεύχους βρίσκουμε μεταξύ άλλων σελίδες για το ποδόσφαιρο με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι σε εξέλιξη, σελίδες με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, που ήταν πριν λίγες μέρες, συνέχεια του αφιερώματος στην εξέλιξη των κοινωνιών με τίτλο «Η θαυμαστή ιστορία του ανθρώπου από την αρχή», μικρό αφιέρωμα στον Κομαντάντε Τσε Γκεβάρα και φυσικά τις γνωστές σελίδες με κόμικ, διήγημα, παιχνίδια, σπαζοκεφαλιές, σκάκι, χειροτεχνίες, πειράματα και πολλά ακόμα... Επίσης, το δώρο που προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες του αυτό το τεύχος του περιοδικού είναι μια όμορφη συλλογή από καρτ ποστάλ με ηχηρά αντιπολεμικά μηνύματα.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» με αφορμή τον έναν χρόνο κυκλοφορίας του περιοδικού, η Βούλα Τσίγκα, μέλος της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δουλειά στις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, σημειώνει γενικότερα για το «Κόκκινο Αερόστατο»:

«Στις σελίδες του συμπυκνώνονται όλα τα θέματα για τα οποία θέλουμε να μιλήσουμε στα παιδιά αυτών των ηλικιών, που έχουν να κάνουν π.χ. με θέματα ιστορίας και πώς διδασκόμαστε από τους αγώνες του λαού μας, το πώς εξελίχθηκε ο άνθρωπος, πώς φτιάχτηκαν οι πρώτες κοινωνίες και πώς εξελίχθηκαν και οδηγηθήκαμε στη σημερινή κοινωνία.

Το περιοδικό αποτελεί ταυτόχρονα μια προσπάθεια να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα, να τα εξοικειώσουμε με το τι σημαίνει όχι απλά ξεφυλλίζω ένα περιοδικό ή αναζητώ μια πληροφορία στο ίντερνετ, αλλά ξεκινάω μια μελέτη απ' την αρχή έως το τέλος για κάτι, ξεκινάω μια βιβλιοθήκη με κάποια βιβλία βασικά, γι' αυτό και σε κάθε τεύχος υπάρχει ένα διήγημα μικρό για τα παιδιά, που προτείνεται συγχρόνως και κάποιο βιβλίο.

Αφιερώνουμε σελίδες για να γνωρίσουμε τη φύση που μας περιβάλλει, κομμάτι της οποίας είμαστε κι εμείς, μέσα από διάφορα φυσικά φαινόμενα, με τρόπο εύληπτο και εξορθολογιστικό, ενάντια στη μεταφυσική που διδάσκεται πολύ συχνά στα σχολεία. Γι' αυτό και κάθε τεύχος του "Αερόστατου" προτείνει και πειράματα και τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν είτε στο σπίτι είτε με τις παρέες τους να προσεγγίσουν το πώς ψάχνουμε την αλήθεια να τη βρούμε, να την ανακαλύψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ