Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών «Harley-Davidson» ότι χρησιμοποιεί τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με τους δασμούς ως πρόσχημα, για να μεταφέρει την παραγωγή της για τους Ευρωπαίους πελάτες της σε άλλες χώρες. Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ προειδοποίησε ότι η ΕΕ «θα ανταποδώσει» ξανά εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέους πρόσθετους εισαγωγικούς δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα, όπως τα αυτοκίνητα.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Χιλιάδες κάτοικοι της βόρειας Καλιφόρνιας εγκατέλειψαν χτες τα σπίτια τους εξαιτίας νέων μεγάλων πυρκαγιών που κατακαίουν από το τέλος της περασμένης βδομάδες τεράστιες εκτάσεις δασικής και χορτολιβαδικής γης. Χτες ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Τζέρι Μπράουν, κήρυξε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» την περιοχή γύρω από τη λίμνη Κάουντι, όπου το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μία έκταση 190 χλμ., βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Η δοτή κυβέρνηση του Λίβυου πρωθυπουργού Φαγέζ Σάρατζ κάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μπλοκάρει τις παράνομες, όπως τις χαρακτήρισε, εξαγωγές πετρελαίου από την παράλληλη κυβέρνηση που έχει συγκροτηθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας και στηρίζεται από τον στρατηγό ε.α. του λεγόμενου «Λιβυκού Εθνικού Στρατού» Χαλίφα Χάφταρ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ