Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ»
Συνεχίζει τις προσπάθειες χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης

Από παλιότερη στάση εργασίας των εργαζομένων στη «ΣΕΛΕΚΤΑ»
Από παλιότερη στάση εργασίας των εργαζομένων στη «ΣΕΛΕΚΤΑ»
Την εργοδοσία της επιχείρησης «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ», που παρά τη σχετική απόφαση δικαστηρίου συνεχίζει να αρνείται να δώσει αντικείμενο εργασίας στην εκλεγμένη συνδικαλίστρια που είχε προηγουμένως απολύσει, καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας. Το Σωματείο καλεί κάθε αρμόδια κρατική υπηρεσία να παρέμβει για να αναλάβει η εργαζόμενη τα πλήρη καθήκοντά της.

Οπως αναφέρει το Σωματείο, «στις 12 Ιούνη εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής ακύρωσης της απόλυσης της γραμματέα του Σωματείου από την επιχείρηση "ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ". Το δικαστήριο αποφάσισε την επιστροφή της συναδέλφισσας στη δουλειά μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που ορίστηκαν για τις 4 Ιούλη. Παρά την απόφαση του δικαστηρίου, η εργοδοσία αρνείται παράνομα να δώσει αντικείμενο εργασίας στη συναδέλφισσα, συνεχίζει να την έχει απομονωμένη από τις υπόλοιπες εργαζόμενες, προκειμένου να την αναγκάσει σε παραίτηση».

Για το θέμα αυτό, μετά από παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, ορίστηκε εργατική διαφορά για τις 3 Ιούλη.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε μετά από τη μαζική καταδίκη που εκφράστηκε από δεκάδες σωματεία για την παράνομη απόλυση της συνδικαλίστριας από την εργοδοσία της «ΣΕΛΕΚΤΑ». Θυμίζουμε ότι εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δίνουν σκληρό αγώνα ενάντια στο απαράδεκτο καθεστώς του εργόσημου, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι «η εργοδοτική τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, με απολύσεις, με παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα περάσει». Καλεί τους εργαζόμενους, με οργάνωση και αλληλεγγύη, να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να παραμερίσουν τα τσιράκια της εργοδοσίας και μαζί με το κλαδικό Σωματείο να διεκδικήσουν: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για όλους - κατώτερο μισθό 751 ευρώ. Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Επαναπρόσληψη όλων όσοι απολύθηκαν γιατί διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Καταβολή της προσαύξησης 75% όταν εργάζονται Κυριακές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ