Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις εργατοπατέρων για τον έλεγχο των σωματείων

Σωρεία παρατυπιών και αυθαιρεσιών του εργοδοτικού συνδικαλισμού για να ελέγχει τα σωματεία, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εργατοτεχνιτών Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Οι αρχαιρεσίες, σημειώνει η ΔΑΣ, «διεξήχθησαν, όπως πάντα, με αδιαφανείς διαδικασίες. (...) Οι πλειοψηφούσες ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ κατέφυγαν στις γνωστές από χρόνια μεθοδεύσεις τους, για να εδραιώσουν και αυτήν τη φορά τις θεσούλες τους (...). Ο παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός (...) διέπραξε και αυτήν τη φορά σωρεία παρατυπιών και αυθαιρεσιών, αμαυρώνοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας:

  • Οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια δεν καταμετρώνται επί τόπου, αλλά μεταφέρονται. Οι κάλπες επί τρεις μέρες φυλάσσονται στα γραφεία του Συλλόγου (!), μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών στην Αθήνα. Ανακατεύουν όλα τα ψηφοδέλτια μαζί και δεν τα καταμετρούν ανά εκλογικό τμήμα (...).
  • Δεν παίρνουν κανένα στοιχειώδες μέτρο για την αποφυγή των διπλοψηφιών, αφού η απερχόμενη διοίκηση μαζί τη διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν φροντίζουν να έχουν δώσει στις ΤΕΦΕ (Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές) τα μητρώα ψηφισάντων των ενιαίων συλλόγων των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ από τις περιοχές όπου ήδη έχουν πραγματοποιήσει εκλογές. Κάθε φορά έρχονται εκ των υστέρων στο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΥΠΠΟΑ, ανακαλύπτουν ξαφνικά διπλοψηφίσαντες (!) και με τρόπο πραξικοπηματικό "κόβουν" έδρες των συνδυασμών, γιατί έτσι τους βολεύει!
  • Στην τελική κατανομή των αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕ - ΥΠΠΟΑ, όχι μόνο αρνήθηκαν να μας καταχωρίσουν τους δύο αντιπροσώπους σύμφωνα με το αποτέλεσμα, αλλά (...) ισχυρίστηκαν ότι μπορούν να κατανεμηθούν 50 έδρες, δηλαδή περισσότερες απ' όσες αντιστοιχούν στον συνολικό αριθμό των ψηφισάντων (49). Ετσι, απέρριψαν την ένστασή μας και αποφάσισαν ότι τη λύση θα τη δώσει το επόμενο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΥΠΠΟΑ! Δηλαδή η κατανομή των εδρών στις παρατάξεις θα είναι αποτέλεσμα συσχετισμών και ψηφοφοριών!

"Κόπτονται" πως όλα γίνονται σύμφωνα με το καταστατικό, σαν να μην ξέρουμε πως είναι "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα τους, εργαλείο στα χέρια τους για να αυθαιρετούν νόμιμα!

Στην καταγγελία μας για τραμπουκισμούς απάντησαν πως "εμφανίστηκε μια αρχαιολόγος και μέλος της ΔΑΣ και απαίτησε να ελέγξει το μητρώο μελών...", όμως από συντεχνιακή τύφλωση και αντι-ΠΑΜΕ μένος απέκρυψαν το γεγονός πως η αρχαιολόγος και μέλος της ΔΑΣ είναι και εκλεγμένο μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ - ΥΠΠΟΑ και πως δεν της επέτρεπαν να παρακολουθήσει την εκλογική διαδικασία...».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να «εγκαταλείψουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και τις ηγεσίες τους. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στα σωματεία και να τσακίσουμε όλον αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ