Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EAK ΛΑΡΙΣΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις μαγνητικές κάρτες

Από παλιότερη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Λάρισας
Από παλιότερη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Λάρισας
Την κατάργηση των μαγνητικών καρτών και την άμεση διευκόλυνση στην πρόσβαση των ΑμεΑ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας (ΕΑΚΛ) καθώς και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και σε εγκαταστάσεις, απαίτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις και ο Σύλλογος Γονέων 1ου ΔΑΔ, με την παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στο χώρο του ΕΑΚΛ, στο Αλκαζάρ.

Ο υφυπουργός δεν δεσμεύθηκε για κανένα από τα αιτήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν τη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων από τη ΓΓΑ, ώστε να μην επιβαρύνονται οι αθλούμενοι και οι οικογένειές τους για τη συμμετοχή τους σε αγώνες και στην προπόνηση.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε αυτό που από την αρχή τόνιζε η Επιτροπή, ότι οι μαγνητικές κάρτες αποτελούν πολιτική της ΓΓΑ, όπως και ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η επιβολή αντίτιμου στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή υπογραμμίζει: «Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι και γι' αυτήν την κυβέρνηση της "πρώτη φορά αριστεράς", ο αθλητισμός δεν αποτελεί επί της ουσίας δικαίωμα του λαού, αλλά εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται απ' όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα. Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει να παλεύει για κάθε άμεσο πρόβλημα και διεκδίκηση των ερασιτεχνικών σωματείων, για να δημιουργηθούν συνθήκες σύγχρονες και για να εξασφαλίζεται το δικαίωμα στον αθλητισμό για όλους. Καλούμε τα αθλητικά σωματεία, τους γονείς, τους αθλητές, τους προπονητές να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα και να παλέψουμε για:

-- Κατάργηση της λειτουργίας της μαγνητικής κάρτας που ανοίγει το δρόμο στην καθολική επιβολή αντιτίμου.

-- Να καταργηθούν τα χαράτσια για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας σε Αλκαζάρ και Νεάπολη για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.

-- Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στους αθλητικούς χώρους.

-- Γενναία αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του ΕΑΚΛ και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις λειτουργικές του ανάγκες.

-- Να φτιαχτούν υποδομές για τα ΑμεΑ και να ανοίξουν όλες οι εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ (Στάδιο, Βαρέων, Κλειστό) για να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για τους αθλούμενους και τους συνοδούς τους.

-- Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος.

-- Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αθλούμενων με τοποθέτηση απινιδωτών σε κάθε χώρο άθλησης, όπως και του κατάλληλα εκπαιδευμένου ιατρικού προσωπικού».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org