Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις εξελίξεις στον ΧΥΤΑ

«Δεν πέρασαν λίγες μέρες μετά τη μεγάλη κινητοποίηση σωματείων και φορέων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής με αίτημα να κλείσει η χωματερή και το πρόβλημα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα», σχολιάζουν οι Κομματικές Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ και τονίζουν:

«Τις προηγούμενες μέρες παρουσιάστηκε ρήγμα στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών, το οποίο μεγάλωσε λόγω της νεροποντής που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η χωματερή μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Και το τελευταίο αυτό περιστατικό, που πρέπει να ληφθεί ως προειδοποίηση για πιο σοβαρά στο μέλλον, καταδεικνύει την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη συνέχιση λειτουργίας του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ Φυλής, μιας πραγματικής υγειονομικής βόμβας. Πρέπει εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ, της υγείας συνολικά του λαού και του περιβάλλοντος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για το αίσχος της χωματερής και για τον μη έγκαιρο εντοπισμό και προετοιμασία κατάλληλων χώρων, που ήδη αποδεικνύονται αναγκαίοι. Συνυπεύθυνες είναι οι διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα του λαού της περιοχής για να κλείσει οριστικά η χωματερή, για να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org