Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ολισθηρός ΕΥΡΩ - ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ νέων αντιλαϊκών μέτρων

Αύριο η εκδήλωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στα Προπύλαια

Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των συνεπειών στην οικονομία από το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναπτύσσει μια πολυμέτωπη επίθεση κατά των εργαζομένων και των κινημάτων αντίστασης και ανυπακοής στις κυρίαρχες επιλογές. Χτες στο Λουξεμβούργο συνεδρίασαν τα συμβούλια υπουργών Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Συγκοινωνιών. Σύμφωνα με τις αποφάσεις:

  • Διατηρείται η δημοσιονομική πολιτική, παρά την επιβράδυνση στην οικονομία. Απόφαση που μεταφράζεται σε νέα μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, χιλιάδες απολύσεις, κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ασφάλιση.
  • Ανοίγει ο δρόμος για την υπαγωγή των κινημάτων αντίστασης και των λαϊκών αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην κατηγορία της «τρομοκρατίας». Θωρακίζονται οι αστυνομικοί και δικαστικοί μηχανισμοί με στόχο την ενίσχυση της παρακολούθησης και της καταστολής.

Πρώτη απάντηση δίνουν αύριο οι δημοκράτες της Αθήνας σε ανοιχτή συνάντηση - συζήτηση που οργανώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» στα Προπύλαια.


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ