Παρασκευή 8 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σε ρυθμούς προετοιμασίας της νέας κινητοποίησης

Στις 19 Ιούνη η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα

Κινητοποίηση στη Λιβαδειά...
Κινητοποίηση στη Λιβαδειά...
Νέα πανσυνταξιουχική κινητοποίηση ετοιμάζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στην Αθήνα, την Τρίτη 19/6.

Συνεχίζοντας τον μαραθώνιο κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει ενάντια στους αντιασφαλιστικούς - αντισυνταξιουχικούς νόμους, καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στη Βουλή.

Συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής στο Γαλάτσι

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανσυνταξιουχικής κινητοποίησης, συγκέντρωση οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, στο πάρκο Λυσίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Τάκης Πουρνάρης, επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Γαλατσίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη δουλειά της Επιτροπής, καθώς και την πείρα που υπάρχει από τις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια σε κατασχέσεις συντάξεων για χρέη. Στη συνέχεια, χαιρετισμό εκ μέρους της Γραμματείας της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου απηύθυνε ο Βασίλης Μακρής, εργαζόμενος στις Κατασκευές, μεταφέροντας θετική πείρα από τη δράση των ταξικών συνδικάτων και απευθύνοντας κάλεσμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14/6.

Στην κεντρική ομιλία, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, εξήγησε ότι η επικείμενη εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων, όπως η περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» και η μείωση του αφορολόγητου, επιδεινώνει την ήδη άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνταξιούχοι. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στηλίτευσε την προσπάθεια παραπλάνησης του λαού με το αφήγημα της «καθαρής εξόδου», όπως και το ρόλο όλων των κομμάτων που υπερασπίζονται διαφορετικά «αφηγήματα» για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι και συνολικά ο λαός δεν έχουν να περιμένουν κάτι από τις εναλλαγές των αστικών κυβερνήσεων, η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών περνά μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη.

Κινητοποίηση χτες στη Λιβαδειά

...και συγκέντρωση στο Γαλάτσι
...και συγκέντρωση στο Γαλάτσι
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς πραγματοποίησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου. Παρευρέθηκαν επίσης συνταξιούχοι από τα σωματεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Θήβας.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Δημήτρης Θεοδώρου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας, ενώ ομιλίες έγιναν από τον Παντελή Τάτση, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με το σύνθημα να διαμηνύει στην κυβέρνηση: «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά». Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας.

Πρωτοβουλίες συνταξιουχικών σωματείων

Στο μεταξύ, συνταξιουχικές ενώσεις και σωματεία σχεδιάζουν για τις επόμενες μέρες τις εξής πρωτοβουλίες:

-- Η Παλλεσβιακή Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση τη Δευτέρα 11/6, στις 11.30 π.μ., στο παλιό Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43). Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Δήμος Κουμπούρης και ο Μανώλης Ραλάκης, πρόεδρος και γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ αντίστοιχα.

-- Τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας οργανώνουν συγκέντρωση την Τρίτη 12/6, στις 7.30 μ.μ., στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω.

-- Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε συγκέντρωση των συνταξιούχων του νομού στο Αγρίνιο την Πέμπτη 14/6, στις 10 π.μ., στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη.

-- Την Τρίτη 19/6, πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ