Ολοένα και πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο της παρουσίας ξένων διαιτητών τουλάχιστον σε επιλεγμένα παιχνίδια - ντέρμπι της Super League για τη νέα σεζόν. Αυτό προέκυψε μετά και τη χτεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με εκπροσώπους της UEFA. Οι τελευταίοι ενημέρωσαν τον υφυπουργό για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν με ανθρώπους της ΕΠΟ και τις αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτές. Η σημαντικότερη απ' αυτές θεωρείται αυτή που αφορά την πρόθεση της ΕΠΟ να περάσει κανονισμό που θα δίνει άδεια στον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) να μπορεί να φέρνει ξένους διαιτητές για κάποια παιχνίδια της Super League, πιθανότατα στα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αλλωστε, είχε γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες ότι ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ, Πορτογάλος πρώην διαιτητής Μέλο Περέιρα, ήταν υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου. Ιδιαίτερα μετά την παρουσία του Ισπανού Νταβίντ Μπορμπολάν στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, που θεωρήθηκε επιτυχημένη και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Πορτογάλου. Ωστόσο σημειώνεται πως η επιλογή ξένου διαιτητή για τον τελικό είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους Ελληνες διαιτητές.
Συνεχίζοντας με τα θέματα της διαιτησίας, οι εκπρόσωποι της UEFA ενημέρωσαν για την προσθήκη ενός ακόμα ξένου μέλους στην ΚΕΔ για τη νέα χρονιά και την αλλαγή σύνθεσής της.
Οσον αφορά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, που αποτελεί στόχο του υφυπουργείου Αθλητισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε κάποια διεξοδική συζήτηση αλλά συμφωνήθηκε να συζητηθεί λεπτομερώς σε επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών.