Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
«Πράξη δεύτερη» για «αιώνιους»

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται σήμερα στο ΣΕΦ ο δεύτερος τελικός της Basket League, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (19.00 - Cosmote Sprots 4). Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει προβάδισμα για τον τίτλο, καθώς στον πρώτο τελικό «έσπασαν» το πλεονέκτημα έδρας των «πρασίνων» και πέτυχαν την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Για άλλη μια φορά πάντως η κατάσταση είναι έκρυθμη. Ο Παναθηναϊκός απειλεί με αποχώρηση σε περίπτωση παράβασης κανονισμών ή «κλίματος τρομοκρατίας», ενώ θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση.

Στο αγωνιστικό μέρος οι «ερυθρόλευκοι», με την ψυχολογία στα ύψη από το 1-0 στο ΟΑΚΑ, έχουν την ευκαιρία να «αγγίξουν» τον τίτλο, με σύμμαχο τον κόσμο τους και χωρίς ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα. Με την εξαίρεση των γνωστών απουσιών των Τιλί και Αγραβάνη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους.

Στον δε Παναθηναϊκό επικρατεί προβληματισμός για την εμφάνιση και την ήττα στον πρώτο τελικό, αλλά και ισχυρό κίνητρο για βελτίωση της εικόνας της ομάδας και απάντηση με «διπλό» και ισοφάριση της σειράς. Ο τεχνικός του «Τριφυλλιού» Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

  • Ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο που θα δώσει το «παρών» στο ΣΕΦ να συμπεριφερθεί κόσμια και να προστατεύσει την ομάδα εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.
  • Το ποσό των 2.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό, ως πρόστιμο για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον πρώτο τελικό.
Μια «ανάσα» από την 3η θέση ο ΠΑΟΚ

Μία από τις ευρύτερες φετινές του νίκες σημείωσε χτες στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ, στον δεύτερο αγώνα των μικρών τελικών με αντίπαλο τον Προμηθέα Πατρών, με σκορ 100-61. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε έτσι το 2-0 στις νίκες και χρειάζεται άλλη μία προκειμένου να κατακτήσει την 3η θέση.

Εκμεταλλευόμενος και τις σημαντικές απουσίες του Προμηθέα, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα (25-16 στο 10', 45-33 ημίχρονο), ενώ από την τρίτη περίοδο και μέχρι το τέλος η διαφορά πήρε διαστάσεις (73-47 στο 30'). Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Πεταγουέι με 14 πόντους.

Ο τρίτος αγώνας της σειράς γίνεται στην Πάτρα το Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ