Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αντιδρά σε μόνιμη αμερικανική παρουσία στην Πολωνία

Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας προκαλεί η κίνηση της πολωνικής κυβέρνησης να ζητήσει μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο έδαφός της, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, η πολωνική πλευρά φέρεται να διαθέτει και 2 δισ. δολάρια για το σκοπό αυτό.

Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση αυτή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τέτοιες αποφάσεις εντάσσονται στην κυριαρχία κάθε χώρας, όμως βλάπτουν τη συνολική ατμόσφαιρα στην ήπειρο. «Οταν βλέπουμε τη σταδιακή επέκταση των στρατιωτικών δομών του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά μας..., αυτό φυσικά δεν δημιουργεί με κανέναν τρόπο ασφάλεια και σταθερότητα στην ήπειρο. Αντιθέτως, αυτές οι επεκτατικές ενέργειες οδηγούν φυσικά σε αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία που παραβιάζεται κάθε φορά με αυτόν τον τρόπο».

Πάντως, αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας σε επίπεδο πρεσβευτών. Η στρατιωτική συνεργασία «πάγωσε» από το 2014 με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά όπως επιβεβαίωνε και ο γγ της λυκοσυμμαχίας, Γ. Στόλτενμπεργκ, ο πολιτικός διάλογος συνεχίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ