Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα σε συνέλευση όλων των εργαζομένων του ομίλου «Vodafone»

Σε συνέλευση όλων των εργαζομένων στη «Vodafone» καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «360 Connect ΑΕ», την Πέμπτη 24/5, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το Σωματείο της «360 Connect», που είναι θυγατρική της «Vodafone», καταγγέλλει την εργοδοσία και την προσπάθειά της να διαχωρίζει τους εργαζόμενους. «Αλλαγές στις συμβάσεις, εργολαβίες, με κάθε τρόπο κατακερματίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Συνεχίζει να κατατάσσει τους εργαζόμενους σε α' και β' κατηγορίας. Ακριβώς για να μη βλέπουμε αυτό που πραγματικά έχουμε όλοι μας απέναντι: Την ίδια την εργοδοσία της "Vodafone"!», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Απέναντι στην πρακτική αυτή, αλλά και στην επίθεση στα δικαιώματα και τους όρους δουλειάς, ξεκαθαρίζει: «Δεν διαχωρίζουμε τους συναδέλφους σε επινοικιαζόμενους, σε εργαζόμενους "360 Connect", σε εργαζόμενους "Vodafone". Είμαστε όλοι συνάδελφοι που δουλεύουμε ο ένας δίπλα στον άλλο, μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες για τη ζωή μας και το μέλλον μας. Παλεύουμε για σταθερή δουλειά και μισθούς με δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, τις δικές μας και των οικογενειών μας. Για 8ωρο και βάρδιες που θα μας επιτρέπουν ελεύθερο χρόνο, για αναψυχή και οικογενειακό προγραμματισμό. Για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που θα μας επιτρέπουν να δουλεύουμε χωρίς "ατυχήματα" και χωρίς να μας "θερίζουν" οι επαγγελματικές ασθένειες. Δικαιώματα για τις νέες μητέρες και προστασία της μητρότητας για να μπορούν τα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια όταν το θέλουν κι όχι όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συνέλευση απευθύνει και η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» στον όμιλο «Vodafone», καταγγέλλοντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς «που επιβάλλει η διοίκηση ανάμεσά μας» και θέτοντας στο επίκεντρο των αιτημάτων την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ