Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της αυριανής Μέρας Δράσης

Για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια

«Μέρα δράσης για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια» είναι η αυριανή μέρα. Σε πολλά δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες, σε υλοποίηση της απόφασης Σωματείων Εργαζομένων για κοινή δράση ενάντια στα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων, των υγειονομικών και των ασθενών.

Με τις αυριανές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, όλων των κλάδων. Να πάψει η εργασιακή ομηρία των ελαστικά εργαζομένων και να δοθεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση. Καμιά περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Ενταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε βαριές - ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες. Αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας. Καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.

Αναλυτικότερα, για αύριο Τετάρτη, η ΕΙΝΑΠ έχει κηρύξει στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και προγραμματίζονται τα εξής:

Στον «Ευαγγελισμό», κινητοποίηση στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ. Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Ελπίς». Στο «Αττικόν», συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 π.μ. στο αίθριο. Οι εργαζόμενοι στο «Λαϊκό» προχωρούν σε στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο. Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα γίνει Γενική Συνέλευση και παράσταση διαμαρτυρίας. Στο ΨΝΑ, στις 11 π.μ., συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και συμβολικό κλείσιμο της Λ. Αθηνών - Κορίνθου. Στο «Θριάσιο», στις 12 μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Στο «Ασκληπιείο», στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμινγκ» και Παίδων Πεντέλης θα πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Σισμανόγλειου. Στο ΚΑΤ, στις 12 μ., συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση. Στο ΕΓΟΝΚ και στο «Αγία Ολγα» συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Στο «Σωτηρία» θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό ΔΣ. Στον «Ερυθρό Σταυρό» συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» Γενική Συνέλευση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

Στην Κρήτη, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί τα σωματεία των νοσοκομείων του νησιού σε σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης, στις 3 μ.μ., στο γραφείο του. Χτες, το Σωματείο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα του Ψυχιατρικού Τομέα στο ΠΑΓΝΗ.

Επιπλέον, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 12 μ.

Κάλεσμα από την Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ

Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις αυριανές δράσεις των σωματείων και να παραμερίσουν «τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αποτελούν την πλειοψηφία σε ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ και ΠΟΕΔΗΝ και όχι μόνο έχουν κάνει "σημαία" τους την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της "καινοτομίας", δηλαδή τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για αύξηση των κερδών τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας, αλλά βάζουν και εμπόδια στον αγώνα μας. Με τη φιέστα που στήνουν στις 30 Μάη, επιδιώκουν χέρι - χέρι με τις Ενώσεις των εργοδοτών να ζητούν οι εργαζόμενοι τη σφαγή τους, με την εφαρμογή των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, αυτών δηλαδή που η κυβέρνηση ονομάζει "εθνικό σχέδιο ανάπτυξης"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ