Παρασκευή 11 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΕΣΑΚ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Απάντηση στην προκλητική κυβερνητική προπαγάνδα για τις ατομικές συμβάσεις

Με αφορμή το τελευταίο σποτ της σειράς... εικονικής πραγματικότητας με τίτλο «Ητανε δίκαιο, έγινε πράξη»

Με αφορμή το πρόσφατο κυβερνητικό σποτ, που εξυμνεί τις ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα των δημόσιων νοσοκομείων και το οποίο γυρίστηκε μέσα στους χώρους του «Ευαγγελισμού», η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού» εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Πρωταγωνιστές (σ.σ. του σποτ): Ο υπουργός Επικρατείας κ. Βερναδάκης, η διοικήτρια του "Ευαγγελισμού" κ. Μητσάκη, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κεϊμαλή, αλλά και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούνεβα. Κομπάρσοι, για μια ακόμη φορά, οι πολύπαθες συναδέλφισσες καθαρίστριες, που το μοντάζ τις δείχνει να... απολαμβάνουν τον εργασιακό παράδεισο των νέων ατομικών συμβάσεων!

  • Ομως, πάει πολύ η Διοίκηση, που ζητάει τα ρέστα απ' όποιον εργαζόμενο εκφραστεί δημόσια για τα οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου που τα βιώνουν στο πετσί τους οι ασθενείς μας, να σκηνοθετεί με την πρωθυπουργική κάμερα σποτ διαφήμισης των συμβάσεων νέου τύπου με τα πετσοκομμένα δικαιώματα. Δεν δίστασε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσει και δήλωση συναδέλφου νοσηλευτή που σταθερά βρίσκεται στους αγώνες για τη μονιμοποίηση αυτών των συναδέλφων με πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, υπονοώντας ότι στηρίζει τις ατομικές συμβάσεις!
  • Πάει πάρα πολύ να εκμεταλλεύεται προεκλογικά η κυβέρνηση τους αγώνες που έδωσε το σωματείο μας με αιχμή το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Μα οι αγώνες μας είχαν (και έχουν) αντίπαλο ακριβώς τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση!
  • Ποιος ξεχνάει ότι με αγώνα αταλάντευτο και σκληρό που δίνουν με συνέπεια και διάρκεια άνω της δεκαετίας μια σειρά ταξικά σωματεία ενάντια στο αίσχος των εργολάβων, κρατήσαμε στη δουλειά τους συναδέλφους; Ο αγώνας μας είναι αδικαίωτος, γιατί με ευθύνη της κυβέρνησης έχουμε αυτές τις βαθιά εκμεταλλευτικές συμβάσεις και το αίσχος των διαφόρων τροπολογιών που νομοθέτησε και αυτή η κυβέρνηση (βλ. ΚΟΙΝΣΕΠ, συμβάσεις έργου, ενοικιαζόμενοι κ.λπ.). Εξάλλου, η κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί σε σωρεία υπηρεσιών του Δημοσίου τους εργολάβους και δεν έσπευσε - όπως υποσχέθηκε και θα μπορούσε - να τους καταργήσει μ' ένα νόμο και ένα άρθρο!
  • Ποιος θέλει να ξεχάσουμε ότι το Σωματείο του "Ευαγγελισμού" έδωσε το χέρι στους συναδέλφους καθαριστές - τραπεζοκόμους - φύλακες κ.λπ., τους έδωσε πρώτο μέσα από σκληρές μάχες δικαίωμα ψήφου; Τότε, οι συνδικαλιστές που σήμερα βρίσκονται σε διοικήσεις και υπουργεία, μας πήγαιναν στα δικαστήρια!».
Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Απαντώντας και στα συγκεκριμένα λεγόμενα από τους πρωταγωνιστές του κυβερνητικού προπαγανδιστικού σποτ, η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Κύριε Βερναδάκη: Οι προλετάριοι έχουν λόγο και αποτελέσματα μόνο εκεί που παίρνουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, οργανώνοντας την πάλη τους μέσα στα σωματεία τους. Λόγο δεν τους έδωσε η κυβέρνησή σας, γιατί απλούστατα τους έχει βάλει ημερομηνία λήξης και τους χειρίζεται ως εκλογική δεξαμενή, εκβιάζοντάς τους στυγνά "αν με ψηφίσεις ίσως και να σου δώσω παράταση"!

Κυρία Μητσάκη: Το πάρτι δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει μέσα σ' αυτό το σύστημα. Στο νοσοκομείο που διοικείτε, εξακολουθούν να κάνουν πάρτι και οι εργολάβοι (τραπεζοκόμοι, φύλακες, τεχνικοί, βοηθοί μάγειρες κ.λπ.), αλλά και το κράτος - εργολάβος που στύβει με τις ατομικές συμβάσεις τούς συναδέλφους καθαριστές και εργάτες.

Κυρία Κούνεβα: Εσείς που φέρετε τα σημάδια της εργοδοτικής ασυδοσίας, δεν ξέρετε ότι οι συνάδελφοί μας των ατομικών συμβάσεων εξακολουθούν να φυτοζωούν με μισθούς πείνας των 550 ευρώ; Εσείς που φωνάξατε το σύνθημα "εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ", δεν ξέρετε ότι μόλις η κυβέρνησή σας κόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ο μισθός θα γίνει 400 ευρώ; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με άλλο όνομα, με άλλη μορφή, η εκμετάλλευση των εργαζομένων συνεχίζει να σπάει κόκαλα;

Κυρία Κεϊμαλή: Για ποια ακριβώς σταθερότητα και μονιμότητα μιλάτε; Δεν γνωρίζετε πέρα από τα παραπάνω ότι οι καθαριστές κάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και καθήκοντα βοηθού θαλάμου, γιατί οι νοσηλευτές δεν φτάνουν; Οτι σε λίγους μήνες η σύμβασή τους τελειώνει και ακόμη στα μέσα του Μάη φεύγει το προσωπικό με συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι ενδιάμεσα απολύεται το επικουρικό προσωπικό, ότι αρχές του 2019 απολύονται και οι συνάδελφοι μέσω ΟΑΕΔ και το νοσοκομείο αδειάζει;

Πρωθυπουργέ: Αυτές οι συμβάσεις που αλυσοδένουν τους εργαζόμενους σε νέα δεσμά, πετώντας τους ένα ψίχουλο για λίγους μήνες, είναι το δίκαιο που κάνατε πράξη;

Τέρμα πια στην κοροϊδία!

  • Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στην ομηρία και τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων - Πάγιες και μάλιστα επιτακτικές ανάγκες καλύπτουν και γι' αυτό μόνιμη πρέπει να είναι και η θέση τους!
  • Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα!
  • Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες.
  • Για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, με κατάργηση κάθε ιδιωτικής δραστηριότητας».

Πρέπει, παράλληλα, να σημειωθεί το γεγονός ότι οι άλλες δυνάμεις στη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» απέφυγαν με την παρελκυστική τους τακτική να εκδοθεί δελτίο Τύπου από το Σωματείο που να δίνει απάντηση στην προκλητική κυβερνητική προπαγάνδα... Γιατί άραγε τέτοια ομοθυμία στην κάλυψή της;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ