Παρασκευή 11 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, «καταδίκασε» τη νέα «σθεναρή κλιμάκωση της σύρραξης στην Υεμένη», αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν τη Δευτέρα τη Σαναά και τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον της Σαουδικής Αραβίας σε αντίποινα. Κάλεσε τις εμπόλεμες πλευρές «να απόσχουν από οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση» προκειμένου να μην εξαλειφθούν «οι πιθανότητες να υπάρξει ειρήνη».

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη Σολάι της βόρειας Κένυας η κατάρρευση ιδιωτικού φράγματος που χρησιμοποιούνταν για την άρδευση χωραφιών και για ιχθυοκαλλιέργειες. Η κατάρρευση μετέτρεψε μεγάλο τμήμα της πόλης σε ποτάμι και συνοδεύτηκε από πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 45 ατόμων - μεταξύ τους και 20 παιδιών - και τον τραυματισμό δεκάδων, και αφήνοντας εκατοντάδες άστεγους, καθώς πάνω από 400 κατοικίες καταστράφηκαν κάτω από τόνους λάσπης.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Τρεις άνδρες, οπλισμένοι με μαχαίρια και όπλα, επιτέθηκαν σε τέμενος κοντά στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, σκοτώνοντας τον ιμάμη και τραυματίζοντας δύο ακόμα ανθρώπους. Τα κίνητρα των δραστών, που φέρεται πως είναι Αιγύπτιοι και διέφυγαν με αυτοκίνητο, δεν έγιναν άμεσα γνωστά. Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν αργότερα πως τμήμα του τζαμιού παραδόθηκε στις φλόγες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ