Παρασκευή 11 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Σαλβίνι - ντι Μάγιο μιλούν για «πρόοδο» στις συνομιλίες

ΡΩΜΗ.--

Ο πρόεδρος της «Λέγκας», Ματέο Σαλβίνι, και ο πρόεδρος του «Κινήματος Πέντε Αστέρων», Λουίτζι ντι Μάγιο, ανακοίνωσαν χτες με Κοινή τους Δήλωση ότι υπήρξε «σημαντική» πρόοδος στις επαφές που είχαν τα δύο κόμματα, κατά την τελευταία διερευνητική προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τη στασιμότητα που ακολούθησε τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μάρτη.

Συγκεκριμένα, η Κοινή Δήλωση αναφέρεται σε «βήματα μπροστά που έγιναν για τη σύνθεση της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό με μια εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα με σκοπό να ληφθούν όλες οι (απαραίτητες) αποφάσεις σε σύντομη περίοδο, ώστε να δοθεί απάντηση και μια πολιτική κυβέρνηση στη χώρα όσο το δυνατόν πιο σύντομα». Χτες το απόγευμα, μάλιστα, αναμενόταν να γίνει νέα συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων.

Είχε προηγηθεί, την Τετάρτη, τοποθέτηση του ηγέτη του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» (FI), Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που υποστήριξε ότι δεν θα εμποδίσει απόφαση του Σαλβίνι να σχηματίσει κυβέρνηση με το «M5S», προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι και δεδομένη η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη FI σε ένα τέτοιο σχήμα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι το κόμμα του θα στηρίξει όσα μέτρα συμφωνούν με το πρόγραμμα του «κεντροδεξιού συνασπισμού» (της εκλογικής συμμαχίας που είχαν φτιάξει η FI, η «Λέγκα» και οι «Αδελφοί της Ιταλίας»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ