Τετάρτη 2 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ - Α. ΓΚΟΥΡΙΑ
Αλληλοεπαινέθηκαν για τις «μεταρρυθμίσεις» που τσακίζουν το λαό

Copyright 2018 The Associated

«Αβροφροσύνες» αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, και ο γγ του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία, στο πλαίσιο της συνάντησής τους τη Δευτέρα, για την «επιτυχημένη συνεργασία» τους στην προώθηση των «μεταρρυθμίσεων» που τσάκισαν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα τα προηγούμενα χρόνια για να συμβάλουν στην ανάκαμψη του κεφαλαίου, αλλά και ανανεώνοντας τις δεσμεύσεις για συνέχιση στην ίδια αντιλαϊκή πορεία, με βάση την «εργαλειοθήκη» του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Ο Αλ. Τσίπρας, αφού πρώτα καυχήθηκε για το ότι «η Ελλάδα, πέρα από αυτή την εκπληκτική δημοσιονομική προσαρμογή (...) έγινε πρωταθλήτρια χώρα, όχι μόνο στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη, αλλά πρωταθλήτρια χώρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης σε μεταρρυθμίσεις», επιβεβαίωσε ότι οι αντεργατικές ανατροπές που επεκτείνονται στο διηνεκές αποτελούν το «λίπασμα» για την ανάκαμψη του κεφαλαίου λέγοντας πως χάρη σε αυτές ανοίγεται «μια πολύ σημαντική προοπτική για την ανάκαμψη της οικονομίας (...) για μια πιο βαθιά και μόνιμη προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια».

Αναφέρθηκε, πιο συγκεκριμένα, στις αλλαγές που αφορούσαν στον «εκσυγχρονισμό του φορολογικού μας συστήματος», στη φοροληστεία δηλαδή στο λαό και τις φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, στη «βελτίωση του ανταγωνισμού και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» που βασίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην «αύξηση της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα» στο έδαφος του «τσεκουριού» στις κοινωνικές δαπάνες, τονίζοντας ότι «αυτή η εξαιρετικά εργώδης μεταρρυθμιστική προσπάθεια ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας και δίνει τη δυνατότητα σήμερα στην Ελλάδα να μπορεί να ισχυριστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την υπερκάλυψη των δημοσιονομικών στόχων, είναι το διαβατήριο για την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης». Πρόσθεσε, παράλληλα, σχετικά με τις «διευκολύνσεις» που αναζητεί το αστικό κράτος για να θωρακίσει παραπέρα την καπιταλιστική κερδοφορία πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές «είναι και το βασικό επιχείρημα ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη πια από επιπλέον μέτρα επιβάρυνσης (...) Εχει ανάγκη από ένα σχεδιασμένο πλάνο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και ελάφρυνση της οικονομίας από περιττά βάρη, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για μεγαλύτερη ανάπτυξη», καλώντας τον γγ του ΟΟΣΑ σε «ανανέωση της συνεργασίας στην αναζήτηση των κατάλληλων μεταρρυθμίσεων, αυτή τη φορά όχι - επαναλαμβάνω - για την Ελλάδα της κρίσης, αλλά για την Ελλάδα της ανάπτυξης».

Πιάνοντας την «πάσα» ο Α. Γκουρία υπερθεμάτισε λέγοντας «μεταρρυθμίσεις και πάλι μεταρρυθμίσεις (...) Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστούν»!

Επιδίδοντας στον πρωθυπουργό την έκθεση του ΟΟΣΑ δήλωσε ότι σε αυτήν αποτυπώνονται οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το «πολύ φιλόδοξο πακέτο μεταρρυθμίσεων, από τα πιο φιλόδοξα που είχαμε δει στον ΟΟΣΑ».

Επιβεβαιώνοντας τη σημασία των αντιλαϊκών ανατροπών για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρόσθεσε ότι «αυτό το πακέτο άρχισε να καρποφορεί, οι προσπάθειες της Ελλάδας πλέον δικαιώνονται, παρουσιάζει και πάλι ανάπτυξη (...) Και όλα αυτά, ενώ πράγματι διαπιστώνουμε μία προσπάθεια σταθεροποίησης χωρίς προηγούμενο (...) Οι αγορές πλέον συνειδητοποιούν αυτήν την προσπάθεια, αυτές τις εργώδεις προσπάθειες, τα καταγράφουν όλα αυτά».

Ο Α. Γκουρία συνέστησε στους πιστωτές της Ελλάδας να προχωρήσουν σε ρύθμιση του χρέους καθώς «είναι υψηλό και παραμένει πηγή ανασφάλειας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «σταθερό πηδάλιο» κλιμακώνουν την αντιλαϊκή πολιτική(2019-03-20 00:00:00.0)
Συνάντηση με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ(2015-07-03 00:00:00.0)
Από το ΔΝΤ...(2015-03-14 00:00:00.0)
Καλπάζει παγκόσμια η ανεργία(2013-07-17 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον πόλεμο για να σωθούν τα μονοπώλια(2012-03-28 00:00:00.0)
Στις γνωστές αντιδραστικές θέσεις(2006-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ