Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέο τεύχος για το «κόκκινο αερόστατο»!

Με ένα αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά κυκλοφορεί από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ το πέμπτο τεύχος του παιδικού περιοδικού «Το κόκκινο αερόστατο», που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας.

Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις συνθήκες εργασίας στα τέλη του 19ου αιώνα, διαβάζουν για τις διαδηλώσεις που χτυπήθηκαν το 1986, για την παιδική εργασία, διαβάζουν για τον εργάσιμο χρόνο μέσα από έναν υποθετικό αποκαλυπτικό διάλογο μεταξύ εργατών και καπιταλιστών, τον οποίο μάλιστα τα παιδιά μπορούν να τον υποδυθούν χωρισμένα σε ομάδες. Το διήγημα, επίσης, του περιοδικού είναι απόσπασμα από τον «Τομ Σόγιερ» του Μαρκ Τουέιν, ενώ με αφορμή την Πρωτομαγιά, οι μικροί αναγνώστες έρχονται σε επαφή και με τον μεγάλο ποιητή του λαού μας Γιάννη Ρίτσο, που γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1909.

Αυτό το τεύχος του περιοδικού προσφέρει ως δώρο στους αναγνώστες του μια συλλογή με αυτοκόλλητα με τίτλο «10 λόγοι για να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα»! Κι ακόμα, δεν λείπουν οι προτάσεις για παιχνίδια, χειροτεχνίες, η γωνιά του σκακιού, η συνέχεια των αφιερωμάτων από τα προηγούμενα τεύχη για το ανθρώπινο σώμα, την ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org