Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονιών

Με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες, εκπαιδευτικοί και γονείς έκαναν το απόγευμα της Τετάρτης παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Εκεί βρέθηκαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ν. Πλουμπίδης», «Ρ. Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Σωκράτης» και Χαϊδαρίου, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή σωματείων εκπαιδευτικών και γονιών, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των σχολείων και η ανάγκη συντονισμού. Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών και των γονέων συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και έθεσε το σύνολο των αιτημάτων, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για τις υποδομές, τη στελέχωση, τη χρηματοδότηση των σχολείων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των αναπληρωτών και την ανάγκη να γίνουν τώρα μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, την καθιέρωση πραγματικά δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, με την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων όρων και προϋποθέσεων, αντί γι' αυτό που διαφημίζει σήμερα η κυβέρνηση και αφήνει εκτός το 35% των παιδιών, έθεσαν τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής, την ανάγκη να παρθούν μέτρα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, το ζήτημα της σχολικής στέγης κ.ά.

Αυτό που προέκυψε, σύμφωνα με εκπροσώπους γονιών και εκπαιδευτικών, ήταν η προσπάθεια των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου με τους οποίους συναντήθηκαν, να παρουσιάσουν εικόνα επιστροφής στην κανονικότητα, επιχειρώντας συγκρίσεις με την κατάσταση που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια. Οπως δήλωναν εκπαιδευτικοί και γονείς, η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι μαθητές καθημερινά στα σχολεία, βρίσκεται πολύ πίσω από τις σημερινές αυξημένες ανάγκες και δυνατότητες, ενώ σημείωναν ότι για μια ακόμα φορά δεν πήραν καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τα ζητήματα που έθεσαν.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org