Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Περιοδείες σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας

Στελέχη της ΕΑΚΠ συζητούν με συναδέλφους τους τις θέσεις της παράταξης ενόψει των εκλογών

Περιοδείες σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν αυτές τις μέρες κλιμάκια της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ), με την εκλογική διακήρυξη της παράταξης, ενόψει των εκλογών στην αντίστοιχη Ενωση. Μέσα από τις περιοδείες, στελέχη της ΕΑΚΠ συζητούν με τους συναδέλφους τους τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης, ώστε μέσα από κοινή δράση όλων των υπαλλήλων στο Πυροσβεστικό Σώμα, είτε είναι μόνιμοι, είτε πενταετείς, είτε συμβασιούχοι πυροσβέστες, «να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες για μας και τις οικογένειές μας, αφήνοντας πίσω μας τις παρατάξεις - βαρίδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού και όσους τον υπηρετούν», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα των περιοδειών για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη: Στις 9 π.μ. στο Αίγιο, στις 11.30 στην Ακράτα, στη 1.30 μ.μ. στα Καλάβρυτα, στις 5 μ.μ. στη ΒΙΠΕ Πάτρας και στις 7 μ.μ. στον Αραξο.

Αύριο Παρασκευή: Στις 9 π.μ. και στις 11 π.μ. στη Ζάκυνθο, και στις 2 μ.μ. στην Ελάτια.

Στην εκλογική της διακήρυξη η ΕΑΚΠ ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«Οπως όλος ο λαός, έτσι κι εμείς, οι πυροσβέστες, βιώνουμε καθημερινά τις αρνητικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζουν πιστά όλα τα κόμματα που βρέθηκαν διαχρονικά στη διακυβέρνηση της χώρας μας. (...)

Ολα αυτά τα προβλήματα, όμως, υφίστανται γιατί οι κυβερνήσεις βρίσκουν στηρίγματα στις "συνδικαλιστικές" πλειοψηφίες σαν κι αυτές που χρόνια τώρα είχαμε και στην Ενωσή μας, οι οποίες, εκμεταλλευόμενες τη δική σας ανοχή και προτάσσοντας την εν λευκώ εμπιστοσύνη που τους παρέχει η δική σας ψήφος, έχουν ξεπουλήσει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Για όλα τα παραπάνω προβλήματα, όμως, ΜΟΝΗ της η ΕΑΚΠ έδωσε τη μάχη, με δεκάδες παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, ακόμη και μέσα στην αντιπυρική περίοδο, και τα ανέδειξε με τον καταλληλότερο τρόπο, όπως και μέσω της ημερίδας που διοργάνωσε πρόσφατα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, και οι εξελίξεις την δικαιώνουν πολύ γρήγορα».

Ολοι οι πυροσβέστες ενωμένοι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους

«Η ΕΑΚΠ θεωρεί πως μπροστά σε όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα, αλλά και τα τόσα άλλα καθημερινά που μας απασχολούν στις υπηρεσίες όπου εργαζόμαστε, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα όλοι οι πυροσβέστες ενωμένοι, μόνιμοι, πενταετείς και εποχικοί, να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε τις ενέργειές μας σε αγωνιστική κατεύθυνση για την επίλυσή τους, υψώνοντας τείχη στις πολιτικές που τα δημιουργούν και τα συντηρούν.

Εμπόδιο σ' αυτήν την κατεύθυνση μπαίνουν όλες εκείνες οι δυνάμεις που με την τακτική τους ρίχνουν νερό στο μύλο της πολυδιάσπασης των εργαζομένων, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Στην ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας το απερχόμενο προεδρείο και η πλειοψηφούσα παράταξη, που χρησιμοποιούν κατά τ' άλλα τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Ενιαίο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Πυροσβεστών", με την προκλητική άρνησή τους να εγγράψουν ως μέλη της Ενωσής μας τους συναδέλφους ΠΠΥ, απέδειξαν περίτρανα το ρόλο που έρχονται να εκπληρώσουν στην κατεύθυνση αυτή και πώς εννοούν την ενότητα και την ενιαία έκφραση.

Η ΕΑΚΠ στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων, στηρίζοντας την πάγια θέση της για την εγγραφή των ΠΠΥ και στην ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας. Με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 23/3/2018, κατέρρευσαν όλα τα σαθρά και ανυπόστατα επιχειρήματα τόσο του προέδρου, όσο και του νομικού συμβούλου της ΠΟΕΥΠΣ, και υπεραμύνθηκε, αυτή και μόνο αυτή, του δικαιώματος των συναδέλφων ΠΠΥ να είναι μέλη της ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό το δικαίωμα υπερασπίστηκε έμπρακτα ΜΟΝΟ η ΕΑΚΠ, μέσω του εκλεγμένου εκπροσώπου της, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν πενταετείς συνάδελφοί μας και δικαιώθηκε ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών.

(...) Είναι προφανές ότι όλη αυτή η προσπάθεια του απερχόμενου προεδρείου της Ενωσης είχε ως αποκλειστικό σκοπό τη διασφάλιση των "καρεκλών" του, για να συνεχίσει με την απραγία του τη στήριξή του στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως απλόχερα στήριζε και τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτήν τη σκοπιμότητα επιδιώκει να εξυπηρετήσει η άρνησή του να μην στηθούν, κατ' εξαίρεση με όλη την υπόλοιπη Περιφέρεια, κάλπες στη Λευκάδα και την Αμφιλοχία.

(...) Είναι τόσο μεγάλη η πρεμούρα του απερχόμενου προεδρείου, που κατά τη διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποιεί σε υπηρεσίες, επιδεικνύει "λίστες" με ονόματα των πενταετών συναδέλφων που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για την απόφαση της μη εγγραφής τους από το ΔΣ της Ενωσης, δημιουργώντας, ακούσια ή εκούσια, κλίμα τρομοκρατίας στους πενταετείς συναδέλφους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να πλασάρουν, για τη δημιουργία ανάλογου κλίματος, ότι δήθεν η προσφυγή έγινε κατά του προέδρου και όχι κατά της εν λόγω απόφασης του ΔΣ.

Επισημαίνουμε όμως ότι οι πρακτικές τρομοκράτησης που χρησιμοποιεί το απερχόμενο προεδρείο δεν νομιμοποιούνται για κανένα λόγο, όπως δεν δικαιολογείται και η ιδιαίτερη διευκόλυνση μετακίνησής του στις περιοδείες αυτές, με υπηρεσιακό όχημα!

Το τραγελαφικό όμως της υπόθεσης είναι ότι τόσο το "Ενιαίο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Πυροσβεστών" (πρώην ΠΑΣΚ-Π) όσο και η "Ανεξάρτητη Κίνηση Πυροσβεστών" (ΔΑΚΥΠΣ), ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για τη μη εγγραφή συναδέλφων ΠΠΥ στην ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας, ξαφνικά τους έπιασε ο καημός και το όψιμο ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή των συναδέλφων ΠΠΥ στις επικείμενες εκλογές με τους συνδυασμούς τους, ψαρεύοντας σε θολά νερά προς άγραν ψήφων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με προτάσεις διεκδίκησης η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση»(2023-06-22 00:00:00.0)
Η ακτινογραφία των ελλείψεων στην Πυροσβεστική(2022-07-21 00:00:00.0)
Απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη σε πυροσβέστη(2018-12-08 00:00:00.0)
Παρέμβαση με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας(2018-09-05 00:00:00.0)
Κινητοποίηση πενταετών και εποχικών πυροσβεστών(2017-11-14 00:00:00.0)
Αφησαν «γυμνή» τη δασοπυρόσβεση για να εκπληρώσουν τους όρους της συμβασης με τη «Fraport»!(2017-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ