Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις για τις διαρρήξεις στα νότια

Είκοσι τρεις κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής, έπειτα από την προχτεσινή σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 19, 22 και 23 χρόνων, που διέρρηξαν το σπίτι της αντιδημάρχου στη Γλυφάδα. Οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ τη στιγμή που είχαν διαρρήξει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στη Γλυφάδα και αφαιρούσαν αντικείμενα.

Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, επιχείρησαν να διαφύγουν και συνελήφθησαν, έπειτα από καταδίωξη. Σημειώνεται ότι οι δράστες αντιστάθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, σθεναρά κατά τη σύλληψή τους, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και ρολόγια, καθώς και κινητά τηλέφωνα. Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα και με την ίδια ή διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, από τις αρχές του 2018 προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας. Μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν, είναι και η διάρρηξη της οικίας της αντιδημάρχου Γλυφάδας, που έγινε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, παντζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν και ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας. Οι δράστες έχουν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένων σε απόπειρα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και της αντίστασης, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org