Πέμπτη 5 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραπέμπεται σε δίκη ο Ανδ. Μαρτίνης

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του άλλοτε επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη για την υπόθεση των «δωρεάν νοσηλίων» σε δημόσια πρόσωπα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», αποφάσισε προχτές το Συμβούλιο Εφετών.

Με το βούλευμά του, το συμβούλιο παραπέμπει τον Ανδ. Μαρτίνη να δικαστεί για απιστία κατ' εξακολούθηση, που αφορά την προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα, όπως καλλιτέχνες κ.λπ., την περίοδο 2007 έως 2010.

Η τακτική του Ανδ. Μαρτίνη φέρεται να ζημίωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα κατά 1.741.242 ευρώ. Ο 76χρονος φέρεται, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», να εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε δημόσια πρόσωπα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Η παραπομπή του Ανδ. Μαρτίνη αφορά 51 περιπτώσεις που, κατά την έρευνα που διενέργησαν οι εισαγγελείς, αποτελούν τις πλέον κραυγαλέες από λίστα 8.100 ασθενών που φέρονται να ευεργετήθηκαν παράτυπα. Η ανακριτική έρευνα επικεντρώθηκε στις νοσηλείες που άρχιζαν περίπου από τις 3.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, από τα οποία το «Ερρίκος Ντυνάν» εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Ο Ανδ. Μαρτίνης πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για τη δικογραφία που αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, προκειμένου η γερμανική εταιρεία «Hospitalia International» να προμηθεύσει με εξοπλισμό το νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ