Πέμπτη 5 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Πρωτοβουλίες για τη φιλοξενία αστέγων

Οι άστεγοι και οι δυνητικά άστεγοι, στο δήμο Πάτρας, εκείνοι δηλαδή που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες ή με την απειλή της έξωσης, ξεπερνούν τους 120. Ο δήμος αντιμετωπίζει αρκετά από τα οξυμένα προβλήματα στέγης δημοτών φιλοξενώντας όλο το χρόνο, πρόσκαιρα σε ενοικιαζόμενη πανσιόν, κατά μέσο όρο 25 - 35 δημότες, οικογένειες, αλλά και μοναχικά άτομα, όπως και πρόσφυγες, μετανάστες. Αυτά ανέφερε πρόσφατα, ανάμεσα στα άλλα, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, απαντώντας σε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για έναν άστεγο που ζει σε δημόσιες τουαλέτες πίσω από την Παντάνασσα της Πάτρας.

Επιπλέον, «ετοιμάζουμε το υπνωτήριο, ξενώνα, που διεκδικήσαμε και μας εγκρίθηκε για τρία χρόνια, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να φιλοξενήσουμε μέχρι εκατό συμπολίτες μας. Ξεπερνούμε εμπόδια και σύντομα θα το καταστήσουμε κατάλληλο για φιλοξενία», δήλωσε ο Θ. Τουλγαρίδης.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του άστεγου, είπε πως «έχουμε δυστυχώς πολλές περιπτώσεις συνανθρώπων μας, με βάση τα στοιχεία μας, που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, λόγω της βάρβαρης εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και του βάρβαρου κοινωνικού μας συστήματος, που γεννά συνεχώς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, αστεγία. Ορισμένοι από αυτούς αναγκάζονται να καταφύγουν σε κατάληψη δημόσιων και ιδιωτικών ακατοίκητων και απαράδεκτων χώρων. Υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες ενημερωθήκαμε από περίοικους και με την παρέμβαση της υπηρεσίας μας τους βοηθήσαμε», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μας κοινοποίησε κανείς το πρόβλημα, ούτε υπήρξε κάποιο αίτημα από τον συγκεκριμένο στην υπηρεσία μας. Αφού το πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, οι κοινωνικοί μας λειτουργοί επανειλημμένα επισκέφτηκαν τον συνάνθρωπό μας, για να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο που διαθέτει ο δήμος μας. Ακόμη δεν έχει πειστεί να φύγει από εκείνο τον ακατάλληλο χώρο διαμονής και να φιλοξενηθεί σε δομή που διαθέτουμε. Η προσπάθειά μας θα συνεχίζεται μέχρι να τον πείσουμε να έρθει στη δομή μας και να αποδεχτεί τη βοήθειά μας. Ο δήμος μας, όσο είμαστε δημοτική αρχή, δεν έχει παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο, ούτε έχει υποσχεθεί τη σύνδεση ρεύματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ