Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ «FRAPORT»
Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα των πυροσβεστών

Παρέμβαση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών»

Το αεροδρόμιο της Ρόδου
Το αεροδρόμιο της Ρόδου
Αλυτα παραμένουν στο σύνολό τους τα προβλήματα των πυροσβεστών, μετά από την ίδρυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών αερολιμένων για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας «Fraport», ένα χρόνο σχεδόν μετά από την ίδρυσή τους.

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πυροσβεστών με περιοδείες που έκανε στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και από τον περσινό Απρίλη είχε ενημερώσει την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής, τόσο για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις των υπηρεσιών αυτών, όσο και για τα προβλήματα των πυροσβεστών που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στις υπηρεσίες αυτές. Πολλοί μετατέθηκαν χωρίς αίτημά τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ μακριά από τους τόπους τους και να πρέπει να ανταπεξέλθουν σε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Σε πιο δεινή θέση βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας, οι οποίοι με τον πενιχρό μισθό τους πρέπει να αναλάβουν τη συντήρηση και τα έξοδα μίας επιπλέον κατοικίας καθώς και τα έξοδα σίτισής τους.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «κανένα αποτέλεσμα δεν έφερε και ο πρόσφατος νόμος που μεταφέρει τις ευθύνες για τη σίτιση και διαμονή των υπαλλήλων στους δήμους, αφού οι δήμοι επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες και αφού και αυτός ο νόμος δεν συνοδεύτηκε από τα ανάλογα κονδύλια, κατά τη συνήθη τακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που απαλλάσσουν το κράτος από τις ευθύνες του, μεταθέτοντάς τες στον εργαζόμενο λαό.

Ζητάμε άμεσα να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους συναδέλφους μας οι οποίοι αναγκάζονται να παρακαλούν, σε κάποιες περιπτώσεις για να εξασφαλίσουν οικονομικότερες τιμές για τη σίτισή τους. Οσον αφορά τη διαμονή τους, πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες στρατωνισμού και εντός της υπηρεσίας, σε περιοχές που τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά, κυρίως νησιωτικές και τουριστικές. Ακόμα και οι εγκαταστάσεις των υπηρεσιών δεν είναι οι καλύτερες, αφού αυτές στεγάζονται είτε σε ακατάλληλα κτίρια είτε σε κοντέινερ».

Προστίθεται δε πως «υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι εγκαταστάσεις γειτνιάζουν με δεξαμενές καυσίμων, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και είναι πολύ κοντά στον επιχειρησιακό χώρο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να γίνεται ανυπόφορη η διαμονή λόγω των έντονων θορύβων, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις με τις απαραίτητες προδιαγραφές μόνωσης και καταλληλότητας. Παράλληλα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, πιθανότατα να υπάρχουν και προβλήματα στατικότητας των εγκαταστάσεων, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των υπαλλήλων και όχι μόνο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ