Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Καταργεί το τέλος τέλεσης πολιτικών γάμων

Την κατάργηση του τέλους τέλεσης πολιτικών γάμων, που έφτανε τα 70 ευρώ, αλλά και τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικών χώρων για τη διευκόλυνση των νέων ζευγαριών στη διοργάνωση γαμήλιων εκδηλώσεων, αποφάσισε χτες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πατρέων. Η απόφαση αποτελεί ένα ακόμα από τα μέτρα ανακούφισης για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που έχει πάρει η δημοτική αρχή, όπως για παράδειγμα η δωρεάν φοίτηση σε παιδικούς σταθμούς ή η απαλλαγή από δημοτικά τέλη για κατηγορίες εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που έχουν τσακίσει η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, στη χτεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ως δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι και η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν, να μην έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα δηλαδή, όπως διεκδικούμε για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών από το δήμο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ωστόσο δεν είναι εφικτό για άλλες υπηρεσίες, λόγω της υποχρεωτικής κείμενης νομοθεσίας και της έλλειψης χρηματοδότησης. (...)

Χαρακτηριστικό της οικονομικής κατάστασης αυτής που βιώνει ο λαός μας είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων στην πόλη μας είναι 34.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν όσοι είναι άνεργοι έως 12 μηνών, δηλαδή όσοι έχουν περιστασιακή εργασία.

Είναι γνωστό επίσης ότι το 60% - 70% του αριθμού των ανέργων αντιπροσωπεύει τη νεολαία μας και τα νέα ζευγάρια, τα οποία στερούνται το πρώτο από όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, το δικαίωμα στην εργασία, ενώ παράλληλα το εισόδημα των εργαζομένων έχει μειωθεί από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και των συνεχόμενων μνημονίων τους, μην καλύπτοντας πλέον ούτε τις βασικές τους ανάγκες».

Οσο για την απόφαση παραχώρησης δημοτικών χώρων, αυτή αφορά ζευγάρια όπου το ένα ή και τα δύο μέλη είναι στην ανεργία, καθώς και ζευγάρια με συνολικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, τα οποία επιθυμούν να πραγματοποιήσουν γαμήλια δεξίωση μετά το γάμο τους. Η διοίκηση του δήμου πρότεινε ακόμα να χρησιμοποιούνται για γαμήλιες δεξιώσεις η αίθουσα της «Αίγλης» και το αίθριο του παλιού δημοτικού νοσοκομείου, ενώ θα διερευνήσει τη δυνατότητα παραχώρησης και άλλων χώρων.

Το θέμα θα συζητηθεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να λάβει την οριστική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ