Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδρούν οι πρόσφυγες για τη μεταφορά τους σε καταυλισμό

Ο καταυλισμός στα Οινόφυτα πριν από τις εργασίες ανακατασκευής
Ο καταυλισμός στα Οινόφυτα πριν από τις εργασίες ανακατασκευής
Ενταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Οινόφυτα, όπου μεταφέρθηκαν 380 πρόσφυγες από ξενοδοχεία της Αττικής.

Οι πρόσφυγες, που αντιδρούσαν στη μεταφορά τους από ξενοδοχεία σε κέντρα φιλοξενίας, από νωρίς το βράδυ άναψαν φωτιές. Το κέντρο φιλοξενίας των Οινοφύτων είχε κλείσει πριν από λίγους μήνες, ανακατασκευάστηκε και διατέθηκε τώρα για να φιλοξενήσει και πάλι πρόσφυγες, για να αδειάσουν τα ξενοδοχεία στα οποία έμεναν μέχρι τώρα. Αναφορικά με την προσωρινή, κατά πληροφορίες, μετεγκατάστασή τους στα Οινόφυτα, διευκρινίστηκε πως κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς έληξε το σχετικό κονδύλι από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για το κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 1.500 πρόσφυγες που έμεναν σε ξενοδοχεία της Αττικής και είχαν μεταφερθεί εκεί από τα νησιά του Αιγαίου, ήδη μετακινούνται σε άλλα κέντρα, καθώς θα πρέπει να εκκενωθούν τα ξενοδοχεία, ενώ παράλληλα μετακινούνται και σε νοικιασμένα δωμάτια, από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε διαμερίσματα στην Αττική, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ