Τρίτη 9 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντιπολεμικό κίνημα με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά

Εκδήλωση της ΚΟΠ του ΚΚΕ, την Κυριακή, με συμμετοχή της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, για τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

Την αναγκαιότητα δημιουργίας αντιπολεμικού κινήματος με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλει στην άνοδο της ταξικής πάλης, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκε και μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε την Κυριακή η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του Κόμματος, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το χτύπημα σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον και την οργάνωση της αντίστασης στην πολιτική των καπιταλιστικών κέντρων.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων του Πειραιά ήταν άμεση στο κάλεσμα του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος που με τις θέσεις του εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο το λαϊκό αίσθημα. Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Χάι Λάιφ», όπου έγινε η συγκέντρωση, την παρουσίαση των θέσεων του Κόμματος έκανε ο γραμματέας της ΚΟΠ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Σήφης Κωτσαντής. Ακολούθησε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος με τους παραβρισκόμενους. «Ερχονται στιγμές που οι αετοί πετούν πιο χαμηλά από τις κότες», είπε κάποιος σχολιάζοντας τις επιπτώσεις που θα έχει για τις ΗΠΑ το πλήγμα που δέχτηκαν, ανεξάρτητα του πώς θα αντιδράσουν. «Ο αντιαμερικανισμός του ελληνικού λαού δεν είναι ούτε προσωρινός, ούτε ευκαιριακός, ούτε συναισθηματικός. Υπάρχει εδώ και 60 χρόνια, αποτέλεσμα της αμερικανικής πολιτικής και των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα», παρατήρησε άλλος ομιλητής. «Οι λαοί δεν είναι με τους Αμερικάνους. Οι κυβερνήσεις είναι με τους Αμερικάνους», ήταν μια άλλη επισήμανση που ακούστηκε.

Η Αλέκα Παπαρήγα

Να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην οικονομία, τη νέα τοποθέτηση κεφαλαίων, την ύφεση και τη διάταξη των συμμαχιών μεταξύ των καπιταλιστικών κέντρων, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ πρέπει να κατακτήσει τη γνώση και την ετοιμότητα. Να βλέπει τα πράγματα και να προβλέπει. Κύριος στόχος του αντιπάλου είναι να απομονώσει το ΚΚΕ από το λαό ιδεολογικά και πολιτικά. Ακολούθως σημείωσε ότι μόνο ο αντιαμερικανισμός δε φτάνει για την ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. «Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να συμβάλει στην άνοδο της ταξικής πάλης», υπογράμμισε, για να προσθέσει πως το κίνημα αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως παράρτημα του ΚΚΕ, ενώ το Κόμμα πρέπει να πρωτοστατεί σε αυτό το κίνημα.

«Ο αγώνας πρέπει να δοθεί, πέρα από το πεδίο της δράσης, και στο πεδίο των ιδεών», είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η δυνατότητα ελιγμών που έχει ο ιμπεριαλισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ