Φυσικά, πληροφορίες δεν υπάρχουν και όσες ελάχιστες διαρρέουν δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν από επίσημες πηγές. Με αυτόν τον τρόπο οι Αμερικανοί παραμένουν πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν ότι αυτός ο πόλεμος θα διεξαχθεί «εκτός λήψης». Ετσι, ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για το τι είδους όπλα χρησιμοποιούνται στο νέο κύμα επιθέσεων που εξαπολύθηκαν αν και όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, οι νέοι βομβαρδισμοί ήταν σφοδρότεροι και αφορούν κυρίως την πόλη Κανταχάρ και την πρωτεύουσα Καμπούλ. Ο ανταποκριτής του γαλλικού πρακτορείου στην Καμπούλ ανέφερε ότι εκρήξεις από βόμβες ακούστηκαν στην αφγανική πρωτεύουσα, ενώ κάτοικοι της Καμπούλ είπαν ότι αεροσκάφη ακούγονται να πετούν πάνω από την πόλη και ότι βλέπουν λάμψεις από αντιαεροπορικά πυρά.
Ανάλογο ήταν και το σκηνικό της Κυριακής, ημέρα έναρξης της επίθεσης από τα αμερικανοβρετανικά στρατεύματα. Σύμφωνα με τον στρατηγό, Μάικλ Μπόις, επικεφαλής του βρετανικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τρεις γύροι επιθέσεων που έπληξαν 30 στόχους που θεωρούνται ως στενά συνδεδεμένοι με τους Ταλιμπάν ή στρατόπεδα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση της «Αλ Κάιντα» και οι οποίες είχαν αναγνωριστεί από τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και τα κατασκοπευτικά. Ο Μπόις συμπλήρωσε ότι τρεις ή περισσότεροι γύροι έπληξαν την πρωτεύουσα Καμπούλ, τέσσερις ήταν κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και όλες οι υπόλοιπες σε αραιοκατοικημένες και ορεινές περιοχές.
Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που υπάρχουν οι βομβαρδισμοί έγιναν τόσο από πολεμικά αεροσκάφη, που ξεκίνησαν από τις διάφορες αμερικανικές βάσεις, του Ομάν, του Μπαχρέιν και της Τουρκίας, αλλά και τα αεροπλανοφόρα που έχουν σταθμεύσει στον Ινδικό, όπως F/A-18, F-14s, αλλά και τα F-15 και F-16s, τα οποία όμως μπορούν να απογειωθούν μόνο από επίγειες βάσεις και κάποιες πληροφορίες, που όμως δε δύναται να εξακριβωθούν, κάνουν λόγο ότι απογειώθηκαν από το Πακιστάν. Παράλληλα, ο Μπόις τόνισε ότι επιθέσεις έγιναν και από τα υποβρύχια, ενώ διευκρίνισε ότι εκτοξεύτηκαν κατά στόχων στο Αφγανιστάν πύραυλοι «Τόμαχοκ» και «Κρουζ». Μόνο απ' τα βρετανικά τόνισε ο Μπόις, εκτοξεύτηκαν 50 «Τόμαχοκ» και πρόσθεσε πολύ χαρακτηριστικά ότι «πολύ περισσότερα έρχονται».