Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε κοινή δράση οι ταξικές δυνάμεις

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με την Ιταλική Συνομοσπονδία των Συνδικαλιστικών Αντιπροσώπων της Βάσης

Από τη συνάντηση με τους Ιταλούς συνδικαλιστές
Από τη συνάντηση με τους Ιταλούς συνδικαλιστές
Την ανάγκη συντονισμού όλων των ταξικών δυνάμεων στην Ευρώπη σε μια κοινή πορεία ενάντια στις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μεγάλου κεφαλαίου, εξέφρασαν χτες το απόγευμα, σε συνάντηση που είχαν οι αντιπροσωπείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της Ιταλικής Συνομοσπονδίας των Συνδικαλιστικών Αντιπροσώπων της Βάσης.

Η ιταλική αντιπροσωπεία που αποτελείται από τους συνδικαλιστές Εμίντια Πάπι, Παόλο Λεοναντάρτι και Καρμέλο Καλαμπρέζε, βρέθηκε στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του ΠΑΜΕ και θα συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.

Οι συνδικαλιστές των δύο χωρών, αντάλλαξαν απόψεις, για το συνδικαλιστικό κίνημα και για τις βαριές επιπτώσεις που έχει υποστεί η εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη, από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Κοινή θέση και των δύο αντιπροσωπειών ήταν, ότι ο νέος πόλεμος των ΗΠΑ, γίνεται για να επεκταθεί η ηγεμονία τους στην Ευρασία, προσβλέποντας στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και όχι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπως ισχυρίζονται.

Μιλώντας στη συνάντηση ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε στους λόγους της ίδρυσης του ΠΑΜΕ, στη μέχρι τώρα δράση του αλλά και στα μέτωπα πάλης που έχει θέσει για το επόμενο διάστημα. Οι Ιταλοί συνδικαλιστές από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν στην πορεία της Συνομοσπονδίας τους, που από το 1992 ενισχύει με γοργούς ρυθμούς τις δυνάμεις της, αφού η δράση της στρέφεται κατά της πολιτικής της ΟΝΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Ενημέρωσαν τους Ελληνες συνδικαλιστές, για τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές, των ιταλικών κεντροαριστερών κυβερνήσεων και αναφέρθηκαν στην κρίση που περνάνε οι υπόλοιπες ιταλικές εργατικές συνομοσπονδίες. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, μόνο ο ταξικός συνδικαλισμός μπορεί να εναντιωθεί στην Ευρώπη του μεγάλου κεφαλαίου. Τόνισαν ακόμα, ότι αυτό τον καιρό βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο κυβερνητικό προϋπολογισμό, που προβλέπει περικοπές στους μισθούς και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Κινητοποιήσεις επίσης σχεδιάζουν και ενάντια στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ