Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΠΘ
«Οργιάζει» η εργολαβία

Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, απασχολούνται μέσω εργολάβων, γεγονός που επιβεβαιώνει πως χρόνο με το χρόνο εντείνεται η προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της εκ των έσω. Σήμερα τουλάχιστον 100 εργαζόμενοι απασχολούνται μέσω 2 εργολάβων με μισθούς χαμηλούς, ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των μονίμων και των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου έχει μειωθεί στους 90. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 1985.

Παράλληλα, σημειώνουν, πως ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εργαζόμενοι με 8μηνες και 12μηνες συμβάσεις (μέσω εργολάβων), τοποθετούνται σε θέσεις ιδιαίτερα ουσιαστικής ευθύνης, και την ίδια στιγμή μόνιμο προσωπικό, με χρόνια προϋπηρεσία, παραγκωνίζεται. Ενδεικτικά αναφέρονται τμήματα όπως το Χημικό, η Τεχνική Υπηρεσία, οι Παραλαβές κλπ. Ετσι π.χ., ανατέθηκε σε εξωτερικό συνεργάτη - επισκέπτη γεωπόνο, η αρμοδιότητα συνυπογραφής προϊόντων του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών του Γενικού Χημείου του Κράτους. Ορισμένοι μάλιστα εργαζόμενοι παρά τη λήξη της σύμβασής τους, συνεχίζουν να εργάζονται στη Λέσχη, και μάλιστα χωρίς μισθό, ελπίζοντας σε ανανέωση.

Την ίδια ώρα και ενώ το Σωματείο με απόφασή του από τις αρχές του χρόνου έχει ζητήσει την πρόσληψη έστω μέσω εργολαβιών, τουλάχιστον 15 ατόμων για την κάλυψη άμεσων αναγκών στο χώρο της κουζίνας, η Διοίκηση της Λέσχης προχώρησε σε σύναψη συμβάσεων με 8 άτομα για τις Διοικητικές υπηρεσίες, όπου εκτιμάται πως υπάρχει πληρότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ