Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο δημόσιο και στην υπηρεσία του λαού

«Οχι στην ιδιωτικοποίηση» απαίτησαν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ στη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία τους

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Πειραιά
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Πειραιά
«Λιμάνι δημόσιο και δυνατό για τον Πειραιά και για το λαό». Το σύνθημα αυτό αντιλάλησε χτες στους δρόμους γύρω από το πρώτο λιμάνι της χώρας. Το βροντοφώναξαν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά στη διάρκεια πορείας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δίνοντας τη δική τους απάντηση στη λεηλασία του λιμανιού που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη μέθοδο της μετοχοποίησης, αλλά και προς τις πλειοψηφίες των διοικήσεων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων (ΟΜΥΛΕ), της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών (ΟΦΕ) και σε αυτές των πρωτοβάθμιων σωματείων τους, που εστιάζουν το όλο θέμα μόνο στις διαδικασίες που θα γίνει το «σκότωμα» του λιμανιού!

Η διάθεση των εργαζομένων για αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ έγινε φανερή από το ξεκίνημα ακόμα της πορείας, όταν ο κύριος όγκος της βρισκόταν πολύ πιο πίσω από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, έχοντας στην «κεφαλή» του το πανό που έγραφε: «Κάτω τα χέρια απ' το λιμάνι. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».

Οι «μόνιμοι» εργαζόμενοι είχαν αρχικά συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΟΜΥΛΕ και οι λιμενεργάτες έξω από τα γραφεία της Ενωσής τους. Οι κουβέντες μεταξύ των εργαζομένων έδιναν και έπαιρναν. Τις είχε «ανάψει» η ανακοίνωση που μοίραζαν συνδικαλιστές εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά, με την οποία οι εργαζόμενοι ΟΛΠ καλούνται να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους άλλους κλάδους εργαζομένων που εμπλέκονται γύρω από το λιμάνι για Οργανισμό 100% στο δημόσιο. «Ολοι οι εργαζόμενοι είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Οι κινητοποιήσεις αυτές έπρεπε να γίνουν πιο νωρίς όμως ποτέ δεν είναι αργά αν θέλουν οι εργαζόμενοι», ανέφερε ο Κώστας Βροντάκης. Ο Πέτρος, 18 χρόνια υπάλληλος στον ΟΛΠ, θα συμπληρώσει: «Αν ιδιωτικοποιηθεί θα μας πουν ότι περισσεύουμε. Οχι δε θέλουμε το ξεπούλημα και δε συμφωνούμε με το πλαίσιο της Ομοσπονδίας». «Ούτε και εγώ συμφωνώ» λέει και η υπάλληλος Ελένη. «Επρεπε να αντιδράσουμε από τότε που έκαναν τον ΟΛΠ ανώνυμη εταιρία» θα πει και ο τεχνικός Νίκος.

Η δυσφορία των εργαζομένων έγινε μεγαλύτερη όταν μετά τη συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας άκουσαν τον πρόεδρο της ΟΜΥΛΕ κ. Γεωργακόπουλο να λέει ότι «ο υπουργός συμφώνησε για διάλογο επί της ουσίας» και ότι αναμένει τις γραπτές προτάσεις της Ομοσπονδίας για τη διαδικασία της μετοχοποίησης...

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ θα επανέλθουν με 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και 24ωρες επαναλαμβανόμενες μέχρι την Παρασκευή 12 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ