Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία σήμερα στο σιδηρόδρομο

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, ενώ χτες πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), την έλλειψη προσωπικού και υποδομών. Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή μέρα έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ.

Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ «καλεί σε έναν αγώνα για σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να σταματήσουν τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπορεί να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί σε όλη την Ελλάδα. (...) Ενας τέτοιος σιδηρόδρομος, που θα έχει αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών, είναι ρεαλιστικός, στο πλαίσιο όμως όχι της σημερινής καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά μιας άλλης ανάπτυξης, υπέρ του λαού».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στη μάχη: Για προσλήψεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Για ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Για Εθνική Γενική ΣΣΕ με μισθό όχι κάτω από 751 ευρώ. Για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων. Για μείωση στην τιμή των εισιτηρίων. Για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία και των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ