Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διεκδίκησαν λύσεις στα προβλήματα των σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων του Περιστερίου στο υπουργείο Παιδείας

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Τα προβλήματα των σχολείων του Περιστερίου, το δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να μορφώνονται σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια, το ζητούμενο μιας Παιδείας στο ύψος των πραγματικών αναγκών, βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο της διεκδίκησης από φορείς και σωματεία του Περιστερίου. Χτες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα δράσης που αποφάσισαν από κοινού, ενώ προηγήθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Περιστερίου και στην ΚΤΥΠ.

Στις κινητοποιήσεις κάλεσαν η Ενωση Γονέων Περιστερίου, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία - Παράρτημα Δυτικής Αθήνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου, η Σωματειακή Επιτροπή ΟΤΑ Περιστερίου, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών (μέλος ΟΓΕ), το Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου και η Ενωση ΕΒΕ. Μετά από κοινή τους σύσκεψη, προχώρησαν σε πρωτοβουλίες καταγραφής και ενημέρωσης.

Αντιπροσωπεία των παραπάνω και μαθητές από το Περιστέρι βρέθηκαν χτες στο υπουργείο Παιδείας και συναντήθηκαν με συνεργάτες του υπουργού, στους οποίους έθεσαν το σύνολο των αιτημάτων, τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι και τις ευθύνες γι' αυτά, για να πάρουν την απάντηση, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των φορέων, πως το επιθυμητό δεν είναι και εφικτό... Οι φορείς σημείωσαν επίσης πως για μια ακόμα φορά είδαν να πετιέται το μπαλάκι για τα κτιριακά προβλήματα ανάμεσα σε υπουργείο, δήμο και ΚΤΥΠ και δήλωσαν πως η διεκδίκηση λύσεων δεν σταματά εδώ, αλλά θα συνεχιστεί με νέες πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ