Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποιήσεις σήμερα για μόνιμη - σταθερή δουλειά

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στο υπουργείο Παιδείας, στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε άλλες πόλεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, με αιτήματα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μαζικούς διορισμούς ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για σήμερα στο υπουργείο Παιδείας στη 1 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 12 μ. και σε Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε άλλες πόλεις της χώρας. Στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.

Στις κινητοποιήσεις καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά θα το κερδίσουμε με τον αγώνα μας! Με σύγκρουση και ρήξη απέναντι στη σύγχρονη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν!

Το μόνο αίτημα που μπορεί να ενώσει όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τη σύμβαση εργασίας, και να απαντήσει αποτελεσματικά σ' αυτήν την άθλια πραγματικότητα, είναι η άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια (πάνω από 25.000) στην εκπαίδευση! Να μη δεχτούμε καμία απόλυση συμβασιούχου.

Τέρμα η κοροϊδία με την Προσχολική Αγωγή "αλά καρτ"! Εδώ και τώρα δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα νήπια - προνήπια στο δημόσιο νηπιαγωγείο, με όλα τα αναγκαία μέτρα υποδομής, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί απ' έξω.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεση εξίσωση όλων των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων. Να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των αναπληρωτών (στέγαση, σίτιση, πάσο κ.ά.), ώστε να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες εικόνες εκπαιδευτικοί να κοιμούνται στην παραλία και μέσα σε αυτοκίνητα»!

Στο πλευρό των αναπληρωτών γονείς και μαθητές

Τη στήριξή τους στο αίτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μόνιμους διορισμούς, για εξίσωση δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων, εκφράζουν με ψήφισμά τους οι Σύλλογοι Γονέων και τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια των ΕΠΑΛ Θήρας, ΓΕΛ Θήρας, Γυμνασίου Εμπορειού, Γυμνασίου Μεσαριάς, Γυμνασίου Φηρών.

Οπως αναφέρουν, «εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν γίνει διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών (...) Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου, είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας, ανασφάλειας και μετακίνησης. Διασχίζουν απ' άκρη σ' άκρη τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι και αγωνιούν για το αν, πού και πότε θα δουλέψουν, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό. Ταυτόχρονα, οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.

Γονείς και μαθητές είμαστε στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο αίτημά τους για μόνιμους διορισμούς, για εξίσωση δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων, για να στηρίξουμε όλοι μαζί το δημόσιο σχολείο, χωρίς ελαστικές σχέσεις εργασίας που εναλλάσσονται με την ανεργία, χωρίς χαμένες διδακτικές ώρες, για ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία!», καταλήγει το ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ