Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο πραγματοποίησαν χτες το πρωί, φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι Σύλλογοι διαμαρτύρονται για μια σειρά ζητήματα, όπως το θέμα της σίτισης (με πολύ μικρές μερίδες και με τους φοιτητές να βρίσκουν ακόμη και ζωύφια (!) μέσα στο φαγητό), αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές Εστίες, όπου οι εστιακοί φοιτητές καλούνται να κάνουν μπάνιο χωρίς ζεστό νερό (λόγω έλλειψης πετρελαίου), ενώ υπάρχουν μόλις 2 πλυντήρια για 700 φοιτητές.

Από την πλευρά της, η πρυτανεία υποστήριξε ότι το φαγητό της Εστίας είναι «μια χαρά» και πως δεν μπορεί να κάνει περισσότερα, πετώντας το μπαλάκι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ που στα χαρτιά είναι διαχειριστής της κατάστασης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι φοιτητές απαίτησαν, επίσης, λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολές (προβλήματα υποδομών, διπλής εξεταστικής για τους επί πτυχίω, απλήρωτων πρακτικών, διδάκτρων στα μεταπτυχιακά), για τα οποία η πρυτανεία άφησε ανοιχτό να συζητηθούν το επόμενο διάστημα.

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι τονίζουν ότι δεν έχουν καμία αυταπάτη πως το κύριο πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση και η κατεύθυνση της παράδοσης των πανεπιστημίων στα χέρια των επιχειρήσεων και δηλώνουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ