Πληθαίνουν τα σωματεία που καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο
Από την αγωνιστική απάντηση που έδωσαν φορείς και σωματεία της Δ. Ελλάδας πριν από λίγες μέρες στο πρόσφατο «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης στην Πάτρα |
Καλούν επίσης και τα άλλα εργατικά σωματεία, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους των εμπόρων κ.λπ. να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, ενώ ήδη πληθαίνουν τα σωματεία και οι φορείς που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα.
Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Αργολίδας, σημειώνοντας στο κάλεσμά της ότι τα ρεκόρ του κλάδου και οι επενδύσεις που προσέλκυσε, βασίζονται «πάνω στην εργασιακή ζούγκλα, με φτηνή εργατική δύναμη, με μισθούς πείνας, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με συνεχή φοροαφαίμαξη για να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με καταστροφή του περιβάλλοντος».
Τονίζει ότι το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν αφορά τους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικότερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα γιατί: «Ο εργαζόμενος του κλάδου βγήκε από τα βαρέα και ανθυγιεινά, δουλεύει ήλιο με ήλιο στις γαλέρες των 5αστερων, που τις περισσότερες φορές δεν πληρώνεται, που τον απολύουν εν μέσω σεζόν. Για τον εποχικό, που δεν ξέρει αν θα προλάβει να συγκεντρώσει τα ένσημα για να μπορέσει να βγει στην ανεργία το χειμώνα. Για τον σπουδαστή, που αμείβεται με 200 και 300 ευρώ, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, που δεν έχει μόνιμη και δωρεάν διαμονή σε κάποιο κατάλυμα κατά τη διάρκεια των σπουδών του».
Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, ενώ για τη μετάβαση στο συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 4.15 μ.μ. από τη ΔΕΗ στο Ναύπλιο και στις 4.40 μ.μ. από το σταθμό του ΟΣΕ στο Αργος.
Κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, στους μικρομεσαίους αγρότες και τις αγρότισσες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο απευθύνει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), που σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν αφορά τη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά τους μεγαλοαγρότες, τους καπιταλιστές αγρότες και βασικά τους επιχειρηματίες και βιομήχανους, που τους τροφοδοτεί με τζάμπα πρώτη ύλη για επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία, για να τους εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη».