Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δραστηριότητες της ΚΝΕ σε μαθητές

Από τις εξορμήσεις στο συγκρότημα της Γκράβας
Από τις εξορμήσεις στο συγκρότημα της Γκράβας
Μια εκδήλωση ειδικά για μαθητές οργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας, η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΝΕ, στην οποία αναπτύχθηκε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση για όσα συζητιούνται μέσα στα σχολεία και απασχολούν τους μαθητές.

Η εκδήλωση άρχισε με ένα βίντεο για το χαρακτήρα της ΚΝΕ ως Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος, τη δράση της και τους στόχους της.

Στη συνέχεια, η Ηλέκτρα, ο Αλκης και ο Γιάννης, μαθητές και οι ίδιοι, ανέβηκαν στο πάνελ και έδωσαν το έναυσμα να αρχίσει η συζήτηση και η ανταλλαγή πείρας. Η Ηλέκτρα μίλησε για την ανάγκη αλλαγής της κοινωνίας, για το σοσιαλισμό, όπου μπορούν να χωρέσουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων, για την επανάσταση που εμπνέει και τη σύγχρονη πάλη μέσα και έξω από τα σχολεία. Ο Αλκης στάθηκε στο τι μαθαίνουν τα παιδιά σήμερα στο σχολείο, ενώ μίλησε και για την αντιπαράθεση στα σχολεία με δήθεν αναρχοαυτόνομες ομάδες, που στην πραγματικότητα βάζουν φρένο στον αγώνα. Ο Γιάννης με τη σειρά του στάθηκε στο πώς πρέπει να δουλεύει μια μαθητική ΟΒ της ΚΝΕ, που θα πρέπει να έχει εικόνα των προβλημάτων των σχολείων και να παρεμβαίνει με οργανωμένο τρόπο στα μαθητικά συμβούλια, ενώ έφερε παράδειγμα από τη μεγάλη κινητοποίηση που πέτυχαν στο σχολείο του, για συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους μαθητές που συμμετείχαν, γύρω από την αξία του συλλογικού αγώνα, τα ιδεολογήματα που πλασάρονται στους μαθητές ότι τάχα «δεν αλλάζει τίποτα με τις κινητοποιήσεις» ή το «έξω τα κόμματα από τα σχολεία», την αντιπαράθεση με τους ναζιστές χρυσαυγίτες, με τους αναρχικούς κ.ά.

Με τους μαθητές της Γκράβας ενάντια στο φασισμό

Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα σε σειρά δραστηριοτήτων ενάντια στο φασισμό προχώρησαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Στόχος τους ήταν να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση για το ρόλο των φασιστικών εθνικιστικών οργανώσεων, όπως η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, και όχι μόνο, που προσπαθούν σπέρνοντας διαχωρισμούς να δηλητηριάσουν τη συνείδηση των παιδιών από φτωχές εργατικές - λαϊκές οικογένειες, για να μη στραφούν απέναντι στους πραγματικούς εχθρούς, που είναι οι καπιταλιστές και η εξουσία τους.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, έγιναν μαζικές εξορμήσεις σε όλα τα σχολεία της Γκράβας, την Πέμπτη 8 Φλεβάρη έγινε γλέντι αλληλεγγύης με δωρεάν φαγητό, όπου έδωσαν το «παρών» δεκάδες μαθητές από τα όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του συγκροτήματος και την Κυριακή 11 Φλεβάρη έγινε σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ