Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ
Περιοδεία Μακρόν με ατζέντα στην υπηρεσία των μονοπωλίων

ΤΥΝΙΔΑ.--

Με επίκεντρο πολιτικές για την προώθηση των συμφερόντων των γαλλικών μονοπωλίων στην Αφρική αλλά και τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Γαλλία, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιεί το τελευταίο διήμερο επίσημες επισκέψεις σε Τυνησία και Σενεγάλη με πρόσχημα την προώθηση «παγκόσμιων πολιτικών» για την προστασία του περιβάλλοντος, την «ασφάλεια», την κοινωνική συνοχή, τη «δημοκρατία», την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και την εκπαίδευση.

Στην Τυνησία, ο Γάλλος Πρόεδρος ως επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας επιχειρηματιών και καλλιτεχνών ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου με χρηματοδότηση 500.000.000 ευρώ που θα επιδιώξει την αύξηση της απασχόλησης των νέων, σε μια χώρα όπου η νεανική ανεργία ξεπερνά το 30% και στην οποία εδώ και μήνες κινητοποιούνται πολλές χιλιάδες νέοι αγανακτισμένοι από την έλλειψη ευκαιριών για δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα. Σε συνάντηση που είχε με τον Τυνήσιο ομόλογό του Μπέιτζι Καΐντ Εσέμπσι, εξήρε τις διμερείς σχέσεις και υπέγραψε συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυσή τους στους τομείς της οικονομίας, των δικαστικών σχέσεων, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης.

Αργότερα χτες το βράδυ, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε προγραμματίσει ομιλία στο τυνησιακό κοινοβούλιο, όπου θα ανέπτυσσε (κατά πληροφορίες) τα σημαντικά βήματα της χώρας στο δρόμο «μετάβασης στη δημοκρατία» και πώς μπορεί να λειτουργήσει σαν «πρότυπο ελπίδας για άλλες μουσουλμανικές χώρες».

Σήμερα ο Μακρόν αναμένεται στη Σενεγάλη όπου θα συμμετάσχει σε διεθνή συνδιάσκεψη για την ενίσχυση της εκπαίδευσης στις νέες γενιές και θα παραστεί σε συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας ποπ Ριάνα για την υποστήριξη των ευκαιριών Παιδείας και απασχόλησης των Αφρικανών νέων.

Ο Γάλλος ηγέτης εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος στην προώθηση ατζέντας των γαλλικών μονοπωλίων στην Αφρική έχοντας μέσα στο τελευταίο 10μηνο επισκεφθεί το Μάλι, τη Μπουρκίνα Φάσο, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Τυνησία και τη Σενεγάλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ