Τετάρτη 31 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Πρωτοβουλία για την οργάνωση της πάλης

Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης πραγματοποίησαν χτες σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημοσίου, με αιχμή αιτήματα που αφορούν την κάλυψη των μισθολογικών απωλειών, την αύξηση των μισθών, την επιβίωση των εργαζομένων.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της σύσκεψης πήραν οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας και Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας. Οι Σύλλογοι Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής, Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περάματος - Κερατσινίου, Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Νέας Ιωνίας, Μενιδίου - Ανατολικής Αττικής. Τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Κορυδαλλού, Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Επισημάνθηκε ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να δυναμώσει με την παρουσία και συμμετοχή και άλλων σωματείων και Ομοσπονδιών, ενώ αποφασίστηκε στις 7 Φλεβάρη να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Οπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, οι μισθολογικές απώλειες των εργαζομένων στο Δημόσιο εκδηλώνονται μέσα από το «πάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων, τη μη προσμέτρηση των χρόνων υπηρεσίας 2016 και 2017, τη μη πλήρη αναγνώριση προϋπηρεσίας, τη μη επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, τη συνέχιση της φοροληστείας κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ