Τετάρτη 31 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οι νοθείες και οι απάτες δεν θα περάσουν!

Ανακοίνωση με αφορμή τα νέα «κατορθώματα» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Καβάλας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην επιχείρηση νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην επιχείρηση νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης
«Οι νοθείες και οι απάτες δε θα περάσουν! Δεν θα επιτρέψουμε την αναβίωση του Μακρηθεοδωρισμού!».

Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει προς τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή τα νέα «κατορθώματά» του στα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Καβάλας (αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη»).

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έχουν κάτσει για χρόνια στις πλάτες των εργαζομένων και αποτελούν φρένο και βραχνά στις διεκδικήσεις τους, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να κρατήσουν τα σκήπτρα της σαπίλας σε μία σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Με δεκάδες σωματεία - μαϊμού που έστησαν το προηγούμενο διάστημα, με ανύπαρκτες Γενικές Συνελεύσεις που νομιμοποιούν νόθους αντιπροσώπους και αρχαιρεσίες, με συμμετοχή των ίδιων των εργοδοτών σε εκλογές. Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω η πρωτοφανής ενέργεια της πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας να προσλάβει με ιδιωτικό συμφωνητικό εταιρεία security - μπράβους για να κάνει face control και να χτυπά εκλεγμένους αντιπροσώπους εργατικών σωματείων.

Στην Κοζάνη, μετά από 10 μήνες απόλυτου εκφυλισμού του εργατικού κινήματος με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν επιπλέον 34 αντιπροσώπους από διάφορα σωματεία και να εμφανίσουν πάνω από 35% νόθους αντιπροσώπους (διπλοψηφίες, εκλογές στα χαρτιά, ανύπαρκτοι ψηφίσαντες, επιστολική ψήφος κ.λπ.) στη συνολική σύνθεση του συνεδρίου. Εκαναν το παν για να δέσουν χειροπόδαρα το Εργατικό Κέντρο στα συμφέροντα του κεφαλαίου, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Την ίδια στιγμή, στην Καβάλα, στην ετήσια τακτική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου, εξελίχθηκαν σκηνές που η χούντα των συνταγματαρχών και η δικτατορία του Μεταξά θα τις ζήλευαν. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έδρασε και έπραξε με ξεκάθαρο ρόλο καταστολής, φέρνοντας νέα ήθη στις γραμμές μας.

Πιο συγκεκριμένα, τη μέρα της συνεδρίασης, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σωματείων βρήκαν στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας / security οι οποίοι είχαν στα χέρια τους λίστα συναδέλφων - αντιπροσώπων και με βάση αυτή απαγόρευαν ή όχι την είσοδο. Η άρνηση των εργατών αντιπροσώπων να δώσουν στοιχεία σε μπράβους που δεν έχουν καμιά σχέση με σωματεία και το εργατικό κίνημα αντιμετωπίστηκε με βρισιές, προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες εναντίον των αντιπροσώπων.

Ο λόγος που κάνει την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να φτάνει στο τελευταίο σκαλοπάτι της σαπίλας είναι ότι οι μεγαλοεργοδότες της περιοχής τούς έχουν "τραβήξει το αυτί" και ζητάνε άμεσα να ξεμπερδεύουν με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, με λυμένα τα χέρια να βασιλεύει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Ακριβώς και γι' αυτό είχαν ως θέμα στη Γενική Συνέλευση να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να εκπονήσει σχέδιο αλλαγής του καταστατικού, που θα τους δίνει το δικαίωμα να επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές σε συνδικαλιστές και να διαγράφουν απ' τη δύναμή του σωματεία που αρνούνται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Αντίστοιχα κρούσματα νοθείας είχαμε μόνο τον τελευταίο μήνα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στο Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών, σε αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία.

Η νοθεία και ο εκφυλισμός τους πηγάζουν από την επιλογή τους να στηρίξουν τους μεγαλοεργοδότες, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία και την ανάπτυξή τους.

Απάντηση με συμμετοχή στην πάλη, οργάνωση στα σωματεία και σύγκρουση

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα παρακολουθούμε ως θεατές τις βρωμιές τους!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλο αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας, αποτελούν το δεξί χέρι των αφεντικών. Είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Νωπή είναι η άθλια στάση τους. Οχι απλά δεν κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα και στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, αλλά λύσσαξαν απέναντι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που κήρυξαν απεργία. Αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές μας.

Σε κάθε κλάδο υπάρχουν τίμιοι συνδικαλιστές που, αν και δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, δεν συναινούν στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, αηδιάζουν με τη σαπίλα και τις νοθείες.

Η σταθερή και γενικευμένη απέχθεια και αποστροφή που υπάρχει σε πλατιά τμήματα των εργαζομένων για τη ρότα και το ρόλο της ΓΣΕΕ, είναι ανάγκη να εκφραστεί με συμμετοχή στην πάλη και στους αγώνες, με οργάνωση στα σωματεία, με σύγκρουση.

Οι εξελίξεις που υπάρχουν σε αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις, αυτές τις μέρες, να γίνουν κριτήριο για κάθε τίμιο εργάτη και εργάτρια, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αγωνιά για την πορεία του κινήματος και για το πώς θα ορθωθούν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, για το πώς η εργατική τάξη θα περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ολόπλευρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα! Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών! (2019-02-15 00:00:00.0)
Συνέδριο νοθείας, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων (2018-11-09 00:00:00.0)
Απάντηση με πάλη για συνδικάτα οργανωτές του αγώνα για τις εργατικές ανάγκες (2018-09-18 00:00:00.0)
Καμία ανοχή σε νόθους αντιπροσώπους και σωματεία - φαντάσματα (2018-06-13 00:00:00.0)
Συγκρότηση προεδρείου με απομόνωση της ομάδας που έσπερνε νοθείες και εκφυλισμό (2018-04-20 00:00:00.0)
Σημαντική ενίσχυση του ψηφοδελτίου που στήριξε το ΠΑΜΕ (2015-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org