Τετάρτη 24 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητάει έρευνα για την επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων

Την άμεση διεξαγωγή έρευνας από τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης, για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, τεχνικών, φωτοειδησεογράφων, αλλά και πολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν πριν μερικές μέρες στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει «ότι άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον δολοφονημένο, επιτέθηκαν με λυσσώδη μανία στους συναδέλφους, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι παραβρίσκονταν, παρέμεναν θεατές. Οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες, αλλά αντίθετα αυξάνονταν καθώς περνούσε η ώρα, δημιουργώντας ακραίες συνθήκες για τους συναδέλφους, αλλά και για τους απλούς πολίτες που συνέρρεαν. Από τον άγριο ξυλοδαρμό, ένας εικονολήπτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της Αστυνομίας και τονίζει ότι οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν φοβούνται κανέναν. Εχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιτελούν το έργο τους κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες και δεν πτοούνται ούτε από τραμπούκους ούτε από οργανωμένες ομάδες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org