Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κτιριακά προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Πέρα από τα γενικότερα προβλήματα (ελλείψεις σε υποδομές και μέσα προστασίας, χαμηλοί μισθοί του προσωπικού κ.ά.) που προκαλούνται με την αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, αυτό της στέγασής της, που εδώ και δεκαετίες, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Βόλου, δεν έχει λυθεί.

Η Υπηρεσία είναι εγκατεστημένη από τη δεκαετία του '50 σε παλιό ακίνητο στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης. Οι μικροί και ακατάλληλοι χώροι δημιουργούν καθημερινά αφόρητες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό, αδιαχώρητο για τη στάθμευση των οχημάτων και για τη φύλαξη - συντήρηση του εξοπλισμού. Γειτνιάζει με δύο σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά καταστήματα. Οι στενοί δρόμοι της περιοχής και ο μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος κάνουν εξαιρετικά δυσχερή την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, όταν αυτά απαιτείται να σπεύσουν για διάφορα περιστατικά, όταν είναι προφανές ότι η παραμικρή χρονική καθυστέρηση και η μη έγκαιρη επέμβαση μπορεί να αποβεί άκρως επικίνδυνη.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου από το 2011, για μετεγκατάσταση σε δημοτικό οικόπεδο στη Νέα Ιωνία, η οποία έγινε δεκτή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το 2012 με τη δέσμευση να υλοποιηθεί μέσα σε μια πενταετία, λύση δεν δίνεται.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ρωτώντας τη δημοτική αρχή ποιες πρωτοβουλίες και ποια μέτρα θα πάρει άμεσα, για να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες κατασκευής νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Βόλο, με την ένταξη του έργου (μελέτη - κατασκευή) στο πρόγραμμα του κρατικού προϋπολογισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ελλείψεις σε υποδομές προστασίας του λαού έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ(24/5/2019)
Να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας(6/3/2013)
Ανάγκη για ενιαίο φορέα δασοπροστασίας(28/7/2012)
Ενας νεκρός, ένας αγνοούμενος και μεγάλες καταστροφές(27/10/2009)
Οργή και αγανάκτηση(11/10/2006)
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο(27/1/2004)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org