Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Διαφωνούν με τη δημιουργία «ενεργειακής κοινότητας»

Σύσκεψη με θέμα την ίδρυση «ενεργειακής κοινότητας», για να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, που προώθησε η κυβέρνηση και ψηφίστηκε από τη Βουλή, διοργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι της περιοχής, ο ΑΣΔΑ, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης» και εκπρόσωποι του υπό σύσταση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης, σε δελτίο Τύπου μετά τη σύσκεψη, αναφέρει ότι «οι συμμετέχοντες δήλωσαν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του», κάτι που δεν ισχύει, αφού οι κομμουνιστές δήμαρχοι Χαϊδαρίου και Πετρούπολης διαφώνησαν με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής.

Σε κοινή τους δήλωση ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, αναφέρουν σχετικά:

«Σε δελτίο Τύπου που διακινεί ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Σπύρος Τζόκας, εμφανιζόμαστε να συμφωνούμε με τη δημιουργία "ενεργειακής κοινότητας" στη Δυτική Αθήνα. Η πραγματικότητα είναι ότι στη σχετική σύσκεψη καταθέσαμε τη διαφωνία μας με το συγκεκριμένο ζήτημα και συνολικά με την κυβερνητική πολιτική, που είναι στον αντίποδα των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων. Δηλώνουμε ότι θα αντιπαλέψουμε τις αντιλαϊκές επιλογές στον τομέα της Ενέργειας. Καλούμε το λαό της Δυτικής Αθήνας να οργανώσει την πάλη του για Ενέργεια που θα είναι λαϊκή περιουσία και όχι πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ