Σάββατο 6 Γενάρη 2018 - Κυριακή 7 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι για το νόμο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που σήμερα επεκτείνουν

Ενδεικτικές της «αβυσσαλέας» υποκρισίας της κυβέρνησης, αλλά και των πραγματικών στοχεύσεων της τροπολογίας, είναι οι τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις 14/10/2014, στη Βουλή, όταν η τότε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είχε φέρει το νόμο 4304/2014, για τα οικονομικά των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τότε καταψηφίσει. Και εδώ, παρά τις «δεσμεύσεις», όχι μόνο δεν κατάργησε τα όσα νομοθέτησαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά τα πήγε κι ένα βήμα παραπέρα. Σταχυολογούμε:

Η Ολ. Γεροβασίλη, σημερινή υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έλεγε τότε πως «με αυτό το νομοσχέδιο νομιμοποιούνται - στην καλύτερη περίπτωση - οι σχέσεις συναλλαγής μεταξύ οικονομικών συμφερόντων και κομμάτων. Κάποια χρήματα θα δίνονται πάνω από το τραπέζι αλλά πολύ περισσότερα κάτω από το τραπέζι. Με το παρόν νομοσχέδιο δεν νομιμοποιείται μόνο η διαπλοκή. Επιπλέον, επιχειρήθηκε το φακέλωμα φίλων και μελών που συνεισφέρουν από το υστέρημά τους, προκειμένου να συνδράμουν στο κόμμα που εκφράζει τις πολιτικές τους απόψεις. Απειλήσατε ακόμα και με διακοπή της χρηματοδότησης για τα κόμματα που δεν θα συμμορφωθούν σε αυτό. (...) Εμείς λέμε κανένα όριο, κανένας έλεγχος στο πόσα μέλη και πόσους φίλους έχουμε και τι συνεισφέρουνε οικονομικά στα κόμματά μας».

Ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, έλεγε: «Υπάρχει σαφής τάση μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο για αμερικανοποίηση, για ένα σύστημα λόμπι που θα δημιουργηθεί γύρω από τα κόμματα για την άμεση εξυπηρέτηση συμφερόντων τους και πολύ απέχει από το να υπάρχει πραγματική διαφάνεια, ένας έλεγχος όπως ήταν απαραίτητο. Για την αμερικανοποίηση, δηλαδή για κόμματα ΑΕ και για την ονομαστικοποίηση των κουπονιών κ.λπ., η διαφωνία μας είναι σαφέστατη».

Ο δε σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, έλεγε: «Εδώ αμερικανοποιείτε στην ουσία την υπόθεση της χρηματοδότησης των κομμάτων. (...) Εσείς, λοιπόν, έρχεστε εδώ και βάζετε στο παιχνίδι αυτό, σ' αυτόν τον πολιτικό ανταγωνισμό, που έπρεπε να είναι πέρα και σε αντίθεση με τα ιδιωτικά συμφέροντα, τους ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ