Πέμπτη 4 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Νέα αρχή ψάχνει η Εθνική ανδρών

Με στόχο τους πρώτους βαθμούς στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ 2018, οι οποίοι θα την κρατήσουν ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην τελική φάση, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε το Βέλγιο εκτός έδρας (21.00 - ΕΡΤ web tv), στο πλαίσιο του 5ου προκριματικού ομίλου, όπου συμμετέχουν επίσης η Ολλανδία και η Τουρκία.

Η ελληνική ομάδα μετρά δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες, που την έχουν φέρει στην τελευταία θέση του ομίλου, χωρίς βαθμό. Ο στόχος της πρόκρισης μοιάζει πλέον «βουνό» και τόσο η αποψινή αναμέτρηση με τους Βέλγους, όσο και οι δύο επόμενες, εντός έδρας, με αντιπάλους πάλι το Βέλγιο και με την Ολλανδία, για την 4η και την 5η αγωνιστική (7 και 11 Γενάρη αντίστοιχα), θεωρούνται καθοριστικές για την Εθνική. Από την άλλη, με μόλις δύο φιλικά παιχνίδια κόντρα στην Ιταλία, αρκετούς νέους παίκτες και τον μοναδικό αριστερόχειρα της ομάδας Γιάννη Μπασμπαλή να έχει τεθεί εκτός «μάχης» για το υπόλοιπο της σεζόν εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού, ο πήχης της δυσκολίας έχει ανέβει πολύ ψηλά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ζητούμενο στον αποψινό αγώνα είναι να παρουσιάσει η ομάδα ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια απέναντι σε Ολλανδία και Τουρκία. Για την επίτευξη του στόχου αυτού δήλωσαν αισιόδοξοι τόσο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γραμματικός όσο και οι παίκτες της Εθνικής, που έκαναν λόγο για νέα αρχή.

Στη διάθεση του Ν. Γραμματικού βρίσκονται οι Παπαδιονυσίου, Κωστακίδης, Κρητικός, Τζηράς, Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Δομπρής, Κοτανίδης, Καλόμοιρος, Αραπακόπουλος, Μωραΐτης, Δέσπος, Λαδάκης, Μάλλιος, Ιωάννου, Λοΐζος και Μπουκοβίνας.

Η βαθμολογία σε 2 αγώνες: Ολλανδία 4, Τουρκία 3, Βέλγιο 1, Ελλάδα 0.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ