Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΟΥΣΤΡΙΑ Β. - ΑΕΚ 0-0
«Κιτρινόμαυρη» ... σονάτα πρόκρισης

Eurokinissi Sports

Την πρόκριση στους «32» του Europa League πανηγυρίζει από χτες η ΑΕΚ, αφού για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων έμεινε «όρθια» στη Βιέννη απέναντι στην Αούστρια και αποσπώντας ισοπαλία 0-0 σφράγισε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, πίσω από την πρώτη του ομίλου Μίλαν. Μάλιστα η ΑΕΚ έμεινε αήττητη στην πορεία της στον όμιλο, έχοντας συνολικό απολογισμό 1 νίκη και 5 ισοπαλίες, ενώ προκρίνεται σε δεύτερο γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2007 (και τότε στους «32» του Europa League).

Στον χτεσινό αγώνα, αν και δεν έλειψαν οι στιγμές που η ΑΕΚ «έπαιξε με τη φωτιά», κυρίως στο β' μέρος, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ουσιαστικά η «Ενωση» έφτασε στο στόχο της να επιβάλει το ρυθμό της. Η αδυναμία της όμως να μετουσιώσει την αγωνιστική της πρωτοβουλία σε δημιουργία ευκαιριών διατηρούσε την υπόθεση της πρόκρισης ανοιχτή, καθώς η Αούστρια όσο περνούσε η ώρα ξεθάρρευε. Παρ' όλα αυτά, με εξαίρεση τη φάση του 60' και την κεφαλιά του Πρόκοπ, η ελληνική ομάδα δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, έχοντας σωστή αμυντική τακτική.

Αούστρια Βιέννης: Πεντζ, Καντίρι, Σερμπέστ, Σάλαμον (89' Σαρκάρια), Μπλαουνστάινερ, Χολσχάουζερ, Αλχασάν, Πρόκοπ, Πιρές, Ταζούρι (72' Βενούτο), Φριζενμπίχλερ (77' Μονσάιν).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπεζ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (64' Μπακασέτας), Λιβάγια (90' Κονέ), Αραούχο (73' Κλωναρίδης).

  • Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ριέκα πέτυχε άνευ βαθμολογικής σημασίας νίκη επί της Μίλαν με 2-0.
  • Η τελική βαθμολογία: Μίλαν 11, ΑΕΚ 8, Ριέκα 7, Αούστρια 5.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ