Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΕΦΑ
Ελληνικό... άλμα στη 12η θέση

Η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ριέκα και κυρίως η πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πρόσθεσαν πολύτιμους βαθμούς στην ελληνική μάχη για άνοδο στις θέσεις της γενικής κατάταξης της ΟΥΕΦΑ. Η Ελλάδα απ' τη διπλή επιτυχία των «ερυθρολεύκων» αποκόμισε 1.000 βαθμούς (200 για τη νίκη, 800 για την πρόκριση στους ομίλους), φτάνοντας τους 26.400. Ετσι, προσπερνώντας τις Τσεχία και Αυστρία που ήταν οι μεγάλοι της αντίπαλοι, ανέβηκε στη 12η θέση, που είναι και ο ελληνικός στόχος. Εάν η Ελλάδα καταφέρει να κρατηθεί εκεί στο τέλος της φετινής σεζόν, τότε από τη μεθεπόμενη, 2019 - 2020, εξασφαλίζει την απευθείας παρουσία δύο ομάδων σε ομίλους!

Ο πρωταθλητής θα παίζει απευθείας στα play offs Champions League (άρα είτε θα μπει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Europa League σε περίπτωση αποκλεισμού), ενώ ο κυπελλούχος απευθείας σε ομίλους του Europa League.

Πολλά για το συγκεκριμένο ζήτημα θα εξαρτηθούν και από τη σημερινή συγκομιδή που θα έχουν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός στις ρεβάνς για το Europa League. Υπενθυμίζεται ότι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League δεν δίνει έξτρα βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ