Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «BOXER - ΦΕΙΔΑΣ»
Κινητοποίηση για την ανάκληση των 7 απολύσεων

Αλλες 25 απολύσεις το επόμενο διάστημα εξήγγειλε η εργοδοσία...

Παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο υποδηματοποιίας «Boxer - Φειδάς» στο Μενίδι πραγματοποίησαν χτες δυνάμεις του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα οι 7 απολύσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες, μεταξύ αυτών και μιας μητέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες. Οπως υπογραμμίζουν μάλιστα, η συγκεκριμένη εργαζόμενη στοχοποιήθηκε επειδή «τόλμησε» να αξιοποιήσει το δικαίωμα που της παρέχει ο νόμος για «μειωμένο ωράριο» λόγω μητρότητας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με την εργοδοσία, εκπρόσωποί της εξήγγειλαν ότι θα ακολουθήσουν άλλες 25 απολύσεις το επόμενο διάστημα και τις «δικαιολόγησαν» ως δέσμευση απέναντι σε τράπεζες στο πλαίσιο της «συμφωνίας εξυγίανσης» της επιχείρησης που επικυρώθηκε το καλοκαίρι από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το Συνδικάτο και οι φορείς του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος προειδοποίησαν ότι αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις θα προχωρήσουν άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ενδεικτικό για το τι σημαίνουν για τους εργαζόμενους η «εξυγίανση», η «υψηλή ζήτηση» και η «καταναλωτική ανάκαμψη», είναι ότι σε συνέντευξή της η πρόεδρος της εταιρείας τον Αύγουστο του 2017 καμάρωνε λέγοντας: «Η ζήτηση για τα προϊόντα μας είναι ιδιαίτερα υψηλή και η κατανάλωση αρχίζει να ανακάμπτει. Συνήθως, σε περιόδους κρίσης οι εταιρείες κλείνουν επειδή δεν έχουν δουλειά, εμείς πάλι έχουμε και μάλιστα αρκετή, παρότι το εισόδημα των καταναλωτών έχει συρρικνωθεί δραματικά. Πουλάμε περίπου 500.000 ζευγάρια παπούτσια το χρόνο»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια σε μειώσεις μισθών και απολύσεις(6/8/2020)
Κάλεσμα οργάνωσης στους εργαζόμενους στην «Creta Farm»(23/1/2020)
Κινητοποίηση για απολύσεις και δεδουλευμένα στην «ΤΟΞΟΤΗΣ»(15/2/2018)
Αγωνιστικές δράσεις ενάντια στις απολύσεις(17/4/2013)
ΑΤΙΤΛΟ(24/9/2010)
Εφαρμογή της Σύμβασης τώρα!(11/10/2008)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org