Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία

Στον επιζήμιο ρόλο των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε βάρος των εργαζομένων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 14/12.

Με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία για το χτύπημα της απεργίας, η Γραμματεία φέρνει σε αντιπαράθεση την άμεση απάντηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και το πώς (δεν) έδρασαν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στις συγκοινωνίες.

«Παρά τα έγκαιρα καλέσματα τις προηγούμενες μέρες της Γραμματείας προς τα σωματεία του χώρου για την οργάνωση της πάλης», σημειώνει, «δεν ίδρωσε κανένα αυτί εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλιστή (παλιών και νέων). Την ώρα της κατάθεσης της τροπολογίας ξανακαλέσαμε τους προέδρους να συγκαλέσουν έκτακτα ΔΣ το ίδιο βράδυ και να παρθούν αποφάσεις για άμεση απεργιακή κινητοποίηση. Κάποιοι δεν σήκωσαν ποτέ το τηλέφωνο, άλλοι περίμεναν τι θα κάνουν οι "άλλοι", και η κοροϊδία πήγαινε κορδόνι. (...) Η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε με ευχολόγια, ούτε προσδοκώντας τις καλύτερες μέρες που θα φέρει για το κεφάλαιο η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αλλάζει με οργάνωση, αγώνα, πάλη, αντίσταση και αντεπίθεση στην χαμοζωή που μας ετοιμάζουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ