Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Να είναι ισότιμα μέλη στα σωματεία όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους

Κατάθεση υπομνήματος στην Ομοσπονδία

Να είναι ισότιμα μέλη των σωματείων όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους, μόνιμοι και συμβασιούχοι, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, με το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στο Σωματείο και την Ομοσπονδία, ζητάνε με υπόμνημα που κατέθεσαν προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ) τα σωματεία στους δήμους Βριλησσίων, Ηλιούπολης, Αμαρουσίου, Αγίων Αναργύρων, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Κορυδαλλού, Καισαριανής, Περάματος, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Ακόμα, ζητάνε συνάντηση με το προεδρείο ή την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθεί η πρότασή τους.

Αναλυτικά στο υπόμνημά τους τα σωματεία επισημαίνουν τα εξής:

«Μπροστά στις αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, απευθυνόμαστε στη διοίκηση και ζητάμε να πάρει άμεσα θέση ώστε την ιδιότητα του μέλους του Σωματείου να την έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας. Δηλαδή να είναι ισότιμα μέλη των σωματείων όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, και με σύμβαση εξαρτημένης σχέσης εργασίας με το δήμο ή τα Νομικά Πρόσωπα ή τις κοινωφελείς Επιχειρήσεις πάνω από δυο μήνες (ν.1264) με το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται και στο Σωματείο και στην Ομοσπονδία.

Αυτό το δικαίωμα το θεωρούμε απολύτως λογικό και αναγκαίο. Εχει να κάνει με την ενότητα όλων των εργαζομένων, με την ισχυροποίηση των συνδικάτων, την αποτελεσματικότητα των αγώνων, ειδικά σε μια περίοδο που γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ο αγώνας για την κατάργησή τους, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, πρέπει να δυναμώσει.

Παρότι η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί από αντιπροσώπους στο καταστατικό συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ το Δεκέμβρη του 2016, απορρίφθηκε. Αντίθετα, σε μια σειρά Ομοσπονδίες όπως ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, στους γιατρούς στα νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ), στους διοικητικούς υπαλλήλους στα ΑΕΙ (ΟΔΠΤΕ), η πρόταση αυτή έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια, και οι συμβασιούχοι είναι κανονικά ισότιμα μέλη. Σήμερα μένουν έξω από την Ομοσπονδία χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στους δήμους, όπως συμβασιούχοι καθαριότητας, σχολικές καθαρίστριες, ΑμεΑ, από ΕΣΠΑ, προσωρινούς πίνακες, ΒΣΠ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ κ.λπ. Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους πρέπει να πάρετε απόφαση ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν κανονικά και για αντιπροσώπους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Yπόμνημα στην ΠΟΕ ΟΤΑ για τις εκλογές στα σωματεία(2015-03-13 00:00:00.0)
Πρόταση προς όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων στους δήμους(2015-03-13 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις και αλλοίωση συσχετισμών στο Συνέδριο(2013-11-22 00:00:00.0)
Δράση για να αποκαλυφθεί το πραξικόπημα και να οργανωθεί η πάλη(2012-04-27 00:00:00.0)
Καταγγέλλει ανοιχτό πραξικόπημα στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ(2012-04-20 00:00:00.0)
Μπαράζ «επιθέσεων» κατά των συμβασιούχων(2012-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ